Καρακώστας Κωνσταντίνος

Γεννήθηκε το 1964 και είναι καθηγητής Φυσικής.
Από τα 17 του χρόνια μέχρι και σήμερα έχει μόνιμη πολιτική δραστηριότητα στη Ναύπακτο και την ευρύτερη περιοχή, είτε ως φοιτητής, είτε ως στρατιώτης (κατά τη διάρκεια της θητείας του), είτε ως εργαζόμενος.
Στο παρελθόν έχει χρηματίσει μέλος του δ.σ. φοιτητικών και πολιτιστικών συλλόγων, επιτροπών ειρήνης και αντιπολεμικών κινημάτων. Επίσης μέλος του δ.σ. της ένωσης Φροντιστών νομού Αιτωλοακαρνανίας και πρόεδρος του δ.σ. της Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας (σήμερα αντιπρόεδρος).

Ήταν μέλος της συντακτικής ομάδας που εξέδιδε την τοπική εφημερίδα ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ.
Είναι μέλος του δ.σ. της Ένωσης συλλόγων γονέων και κηδεμόνων. Εργάστηκε πολλά χρόνια ως φροντιστής ενώ τα τελευταία τέσσερα χρόνια εργάζεται στο δημόσιο σχολείο. Είναι σύζυγος της Νικολίτσας Μούρτου και πατέρας τεσσάρων αγοριών.

Στο δημοτικό συμβούλιο εκπροσωπεί την Κίνηση Πολιτών Ναυπάκτου, μια συλλογικότητα με τυπική «ημερομηνία γέννησης», τον Ιανουάριο του 2006, που όμως κατόρθωσε, να συνενώσει ανθρώπους που έχουν παρουσία στα κοινά μας πράγματα, πολλές δεκαετίες πίσω, και ταυτόχρονα να εντάξει στο δυναμικό της νέους, που τώρα ξεκινούν την δημόσια δράση τους.

Όλοι στην Κίνηση Πολιτών συμφωνούμε πως δικαιούμαστε να αλλάξουμε τη ζωή μας, προς το καλύτερο, και αξίζει να δράσουμε γι αυτό, σήμερα.

Αγαπημένο μας σύνθημα: Τα μόνα ψάρια που δεν πάνε ποτέ κόντρα στο ρεύμα, είναι τα νεκρά ψάρια.