Ράπτης Ιωάννης

Φαρμακοποιός, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Αθηνών, με ειδίκευση στην Ομοιοπαθητική και τις εναλλακτικές μορφές θεραπείας. Μιλάει Αγγλικά- Ιταλικά.
Είναι: Πρόεδρος του Ιδρύματος Υποτροφιών. <<Λεωνίδα Χαραλάμπους-Κολοκύθα>>, αντιπρόεδρος του Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου Ναυπακτίας, ταμίας του Παραρτήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ναυπάκτου, ιδρυτής και επίτιμος Πρόεδρος του Γυναικείου Συνεταιρισμού Ναυπάκτου, ιδρυτής, Πρόεδρος ή Αντιπρόεδρος επαγγελματικών, αθλητικών, πολιτιστικών και οικολογικών οργανώσεων. Επίσης είναι συγγραφέας και εκδότης ιστορικών και λαογραφικών βιβλίων.
Διετέλεσε: Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Τουριστικής Ανάπτυξης και Πολιτισμού του Δήμου Ναυπάκτου (2005-2007), αντιπρόεδρος του Δ.Σ στον Οργανισμό Λιμένος Πατρών (2007-2009), Δημοτικός Σύμβουλος Ναυπάκτου (1998-2002), μέλος του Δ.Σ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιτ/νιας.
Είναι ο ιδρυτής της εβδομαδιαίας πολιτικής εφημερίδας <<Εμπρός>> της Αιτ/νιας & Δωρίδας και του Περιοδικού <<Διαδρομές στη Ναυπακτία>>, καθώς και διοργανωτής και ομιλητής σε επιστημονικά και πολιτιστικά συνέδρια, ημερίδες και συμπόσια.