Εμποροπανήγυρη Αγίου Δημητρίου στη Ναύπακτο

ΤΑ ΠΑΖΑΡΙΑ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

Κάθε χρόνο, στις 26 Οκτωβρίου, ανήμερα του Αγίου Δημητρίου, ξεκινά η μεγάλη εμποροπανήγυρη της Ναυπάκτου, τα γνωστά «Παζάρια». Ένας οικονομικός και κοινωνικός θεσμός, που χρονολογείται από τον 19ο αιώνα και που έχει καταξιωθεί στην συνείδηση των ντόπιων αλλά και χιλιάδων επισκεπτών από όμορους νομούς.

Τα παζάρια διαρκούν μια βδομάδα – ως την 1η Νοεμβρίου – και δέχονται πλήθος επισκεπτών που σπεύδουν να κάνουν τις προμήθειές τους αλλά και να απολαύσουν την γραφική παραλία του Γριμπόβου, να πιουν στον καφέ τους στο Κάστρο ή το ποτό τους στο Λιμάνι.

Ο Δήμος Ναυπακτίας εφέτος επιχειρεί να διευρύνει μια προσπάθεια που ξεκίνησε από την περσινή χρονιά και αποβλέπει:

• Στην βέλτιστη δυνατή οργάνωση και λειτουργία της εμποροπανήγυρης προς όφελος των εμπόρων και καταναλωτών.

• Στην ανάδειξη και προβολή της τοπικής παραγωγής. Σε ειδικά περίπτερα οι ντόπιοι παραγωγοί μπορούν να προβάλουν τα προϊόντα τους και να γνωρίσουν στον επισκέπτη – καταναλωτή την ποιότητα της ναυπακτιακής παραγωγής.

Στα 500 περίπτερα οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν και να κάνουν τις αγορές τους. Παράλληλα λειτουργεί Λούνα Παρκ για τους μικρούς φίλους και τρεις ψησταριές, όπου μπορούν οι επισκέπτες να φάνε ντόπιο σουβλάκι και ψητή γουρνοπούλα.