ΕΝΑΡΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΛΑΔΕΜΑΤΟΣ ΔΕΝΔΡΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΧΕΡΣΑΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΛΙΜΕΝΟΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΓΙΑ ΕΝΑΡΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΛΑΔΕΜΑΤΟΣ ΔΕΝΔΡΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΧΕΡΣΑΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΛΙΜΕΝΟΣ

Σας ενημερώνουμε ότι θα αρχίσουν άμεσα τα κλαδέματα των δένδρων εντός της ΧΖΛ αρμοδιότητας του ΔΛΤΝ.
Οι εργασίες θα διαρκέσουν τουλάχιστον είκοσι (20) εργάσιμες ημέρες και βέβαια θα παραταθούν εφόσον οι καιρικές συνθήκες (βροχοπτώσεις ή μεγάλης έντασης άνεμοι) θα εμποδίζουν την διαδικασία.
Οι εργασίες αφορούν:
1. Κλάδεμα όλων των πλατανιών (150 δένδρα) στο παραλιακό μέτωπο της Ναυπάκτου από χείμαρρο Σκα μέχρι και τις Νεροτσουλήθρες.
Οι παρεμβάσεις στα πλατάνια, λόγω και της ασθένειας του μεταχρωματικού έλκους, θα είναι ιδιαίτερα ήπιες (όχι αυστηρά κλαδέματα και καρατομήσεις) και θα περιοριστούν σε αφαίρεση ξερών κλάδων, λαίμαργων βλαστών, κλάδων με μεγάλη αρνητική κλίση που η υπερφόρτωσή τους την θερινή περίοδο τους οδηγεί σε θραύση, κλάδων που αλληλομαστιγώνονται έντονα και αυτών που έχουν πέσει ή εισχωρήσει σε καλώδια δικτύων, τέντες καταστημάτων, μπαλκόνια κατοικιών κλπ.
2. Κλάδεμα ευκαλύπτων στο αλσύλλιο Γριμπόβου. Στην περίπτωση αυτή επειδή τα δένδρα έχουν υπέρμετρα μεγαλώσει και εγκυμονούν σοβαρότατους κινδύνους για την ασφάλεια των πολιτών από πτώσεις κλάδων ή και δένδρων ακόμη, ενώ υπάρχουν και εντονότατες διαμαρτυρίες περιοίκων για αλλεργίες και άλλα προβλήματα που τους δημιουργούν τα δένδρα, θα υπάρξει αυστηρότερο κλάδεμα των ευκαλύπτων ακόμη και καρατόμηση ορισμένων ή και ολική αφαίρεση δένδρων που αναπτύσσονται άναρχα ή με μεγάλη κλίση στο χώρο και γίνονται επικίνδυνα για την ασφάλεια των πολιτών. Η επιλογή των δένδρων που θα αφαιρεθούν ολικά ή θα καρατομηθούν αυστηρά θα γίνεται επιτόπου και σε συνεργασία με τον αρμόδιο υπάλληλο του Δασαρχείου Ναυπάκτου.
3. ΧΖΛ Αντιρρίου (δυτική παραλία / Πλάζ). Στην υπάρχουσα δενδροστοιχία από καλλωπιστικά δένδρα κατά μήκος του δρόμου θα γίνει κλάδεμα διαμόρφωσης / συντήρησης των δένδρων αυτών.
4. Ολική αφαίρεση για λόγους ασφάλειας των πολιτών και μετά από αίτημα κατοίκων ημίξηρης αροκάριας, που βρίσκεται ανάμεσα στα καταστήματα «Πιτσαρία Ριβιέρα Παπαβλαχόπουλου» & «Παιδότοπου Yuppi Park».απέναντι από το αλσύλλιο Γριμπόβου
Το συνεργείο επικεφαλής του οποίου θα είναι Γεωπόνος Π/Ε, θα χρησιμοποιήσει όλα τα κατάλληλα μέσα και εξοπλισμό σε επάρκεια (σκάλες, κλαδευτικά εργαλεία, αναβατόριο), καθώς και επαρκές και εξειδικευμένο προσωπικό. Επίσης θα υπάρχει μέριμνα κατάλληλης σήμανσης του χώρου εργασίας, ώστε να αποφεύγεται η διέλευση πολιτών κάτω από τα δένδρα που θα κλαδεύονται.
Το Δασαρχείο Ναυπάκτου ενέκρινε τις συγκεκριμένες αποκλαδεύσεις δένδρων και υπάλληλος της Υπηρεσίας αυτής θα παρίσταται στις εργασίες κλαδέματος. Επίσης τις εργασίες θα εποπτεύουν και εξειδικευμένα άτομα από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπάκτου και το Τμήμα Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου.

Τα προϊόντα που θα παραχθούν (ξύλα μικρά ή μεγαλύτερα) θα διατεθούν στους κατοίκους της πόλης για κάλυψη ατομικών αναγκών τους και οι οποίοι θα φροντίζουν να τα παραλαμβάνουν μόνοι τους από το έδαφος.

Παρακαλούνται οι επαγγελματίες της παραλιακής ζώνης, όταν θα διαπιστώνουν ότι πλησιάζει το συνεργείο αποκλαδεύσεων στα καταστήματά των, να απομακρύνουν τα τραπεζοκαθίσματα που βρίσκονται κάτω και γύρω από τα πλατάνια και κάθε είδος εξοπλισμό (φωτιστικούς φανούς κλπ.) που έχουν τοποθετήσει, ώστε να αποφευχθούν πτώσεις κλάδων επί αυτών και συνακόλουθα ζημιές, για τις οποίες το ΔΛΤΝ ουδεμία αστική ευθύνη θα φέρει.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΣΑΤΣΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ