Προβολή του Ντοκιμαντέρ “Lepanto 1571 – Η Ναυμαχία της Ναυπάκτου”

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ  ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ                                            

Ναύπακτος   6-10-2016

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

%ce%b5%ce%be%cf%8e%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%bfΣτο πλαίσιο των εκδηλώσεων της 445ης επετείου της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου, την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016, θα γίνει η πρώτη προβολή του Ντοκιμαντέρ “Lepanto 1571 – Η Ναυμαχία της Ναυπάκτου”.

To ντοκιμαντέρ είναι μια παραγωγή της “Culturenet” για το Δήμο Ναυπακτίας, σε σκηνοθεσία Σάκη Μανιάτη και αποτελεί υποέργο της Πράξης «Ανάδειξη και αναβάθμιση της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα – Πελοπόννησος – Ιόνιοι Νήσοι».

Στο ντοκιμαντέρ μιλούν μεταξύ άλλων, οι Πρέσβεις της Αυστρίας, της Κροατίας και της Τουρκίας, ο αείμνηστος καθηγητής Αθ. Παλιούρας, ο ομοτ. καθηγητής Ιωαν. Χασιώτης, ο καθ. ιστορίας Ilber Ortayli, ο Οθωμανολόγος Δημ. Λούπης, καθώς και πολλοί άλλοι πανεπιστημιακοί: Έλληνες, Ιταλοί, Ισπανοί και Τούρκοι. Για τις ανάγκες του ντοκιμαντέρ πραγματοποιήθηκαν γυρίσματα σε Ελλάδα, Βενετία, Κωνσταντινούπολη και Βαρκελώνη, ενώ στις σκηνές ιστορικών αναπαραστάσεων συμμετέχει ο  φορέας C.E.R.S. – Venice.

Επίσης παρουσιάζονται πολύ σημαντικά έργα τέχνης και ντοκουμέντα, ορισμένα από τα οποία προβάλλονται για πρώτη φορά.

Την παρουσίαση του ντοκιμαντέρ θα κάνει ο κ. Δημήτρης Λούπης, Υποψήφιος Διδάκτωρ του Χάρβαρντ και Επιστημονικός Συνεργάτης του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί στις 21:00, στο κτήριο «Ναυπακτία».