Οι συλλογές της πινακοθήκης Χρήστου & Σοφίας Μοσχανδρέου στον πολιτιστικό χώρο Art Lepanto

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Δ/ΝΣΗ: Ιλ. Τζαβέλλα 37
Τηλ.: 26343 60102
e-mail: info@nafpaktos.gr

Ναύπακτος 10-04-2017

Δελτίο Τύπου

ekthesi1Μια έκθεση έργων Ελλήνων ζωγράφων και χαρακτών από τις συλλογές της πινακοθήκης Χρήστου &Σοφίας Μοσχανδρέου εγκαινιάστηκε το Σάββατο του Λαζάρου στον πολιτιστικό χώρο Art Lepanto στο γραφικό λιμάνι της Ναυπάκτου.
Τα 20 χρόνια της Πινακοθήκης Χ.& Σ. Μοσχανδρέου γιορτάζονται με εκθέσεις σ’ ολόκληρη την Ελλάδα, υπό την αιγίδα του Δήμου Ναυπακτίας. Η γενέτειρά του Ναυπακτία δεν θα μπορούσε να μείνει ανενεργή. Η Ναύπακτος προσπαθώντας την δημιουργία Δημοτικής Πινακοθήκης, έχει ανάγκη συστράτευσης κάθε διαθέσιμου πολιτιστικού αποθέματος. Ο ευπατρίδης Χρήστος Μοσχανδρέου, αρωγός και πολύτιμος συμπαραστάτης, ανταποκρίθηκε αμέσως.
Η έκθεση «Οι σύγχρονες τάσεις της Ελληνικής ζωγραφικής και χαρακτικής, από τις συλλογές της Πινακοθήκης Μοσχανδρέου» θα βρίσκονται μέχρι και τις 7 Μαΐου 2017 στον χώρο Αrt Lepanto. Ώρες επίσκεψης 19:00-22:30.
Παρόν στα εγκαίνια της έκθεσης έδωσαν, ο π.Καλλίνικος ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη κ.Ιεροθέου, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Τ.Λουκόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος Ναυπακτίας Γ.Μπουλές, ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Θ.Κοτρωνιάς, οι Αντιδήμαρχοι Γ.Σιαμαντάς και Αντ. Φράγκος, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος κόσμου.