Δελτίο Τύπου σχετικά με την Έκθεσης Εναλλακτικού Τουρισμού Nostos 2017

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ NAΥΠΑΚΤΙΑΣ
Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ &
ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ
ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ &
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ
Λιμάνι Ναυπάκτου
T.K 30300 ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ
Πληροφορίες: Κωστή Ιωάννα
Τηλ.: 26340-26522
E-mail: ikosti@nafpaktos.gr
FAX: 26340-26522

Ναύπακτος, 05/05/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τους άμεσους στόχους που έχει θέσει η δημοτική αρχή σε ό,τι αφορά τον Τουρισμό και τη διοργάνωση της Έκθεσης Εναλλακτικού Τουρισμού Nostos 2017, που θα πραγματοποιηθεί από 13 έως 16/10/2017 στη Ναύπακτο , έθεσε χθες κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής τουρισμού, ο αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Σύψας. Ο αντιδήμαρχος προέβη σε αναλυτική ενημέρωση σχετικά με τη χορήγηση αιγίδας από φορείς του δημοσίου και του τουρισμού στη Nostos 2017. Στόχος μας είπε είναι να γίνουν μια σειρά από δράσεις, όπως η ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού (o αθλητικός, ο θαλάσσιος, ο γαστρονομικός) σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και επιχειρηματίες και να υπάρξει ανάλογη προβολή.
Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν κατά τη συνεδρίαση, αποφασίστηκε να δοθεί έμ-φαση στην επιλογή των host buyers και να υπάρξει ανάρτηση του βιογραφικού τους στην ιστοσελίδα της Nostos 2017. Επίσης συζητήθηκε η δυνατότητα σύνδεσης βιο-λογικών προϊόντων και γαστρονομίας ως εναλλακτική μορφή τουρισμού.
Αναφέρθηκε επίσης η αναγκαιότητα επεξεργασίας των δεδομένων της περσινής έκ-θεσης ως απαραίτητου εργαλείου για των εντοπισμό των ατελειών αλλά και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας.
Κοινή πεποίθηση όλων των παρισταμένων ήταν η αναγκαιότητα προβολής του Δή-μου Ναυπακτίας τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό μέσα από τη διοργάνω-ση της Έκθεσης Εναλλακτικού Τουρισμού Nostos 2017.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΥΨΑΣ