Εγκρίθηκε η τοποθέτηση πλωτής εξέδρας εποχικής χρήσης έξω από το Λιμάνι της Ναυπάκτου από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Δ/ΝΣΗ: Ιλ. Τζαβέλλα 37
Ναύπακτος τ.κ. 303 00
Τηλ.: 26343 60102
Fax: 26343 60116
e-mail: info@nafpaktos.gr

Ναύπακτος 14-07-2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων: Τελική έγκριση για πλωτή εξέδρα, αυτοψία για πεζογέφυρα.

Συνεδρίασε στις 13/7/2017, ημέρα Πέμπτη και ώρα 14.00 το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ) στο οποίο συζητήθηκαν τα αιτήματα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπάκτου (ΔΛΤΝ), για την τοποθέτηση πλωτής εξέδρας εποχικής χρήσης στον Λιμένα Ναυπάκτου και την κατασκευή πεζογέφυρας στην παραλία Γριμπόβου.
Τον Δήμο Ναυπακτίας και το ΔΛΤΝ εκπροσώπησαν ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Παναγιώτης Λουκόπουλος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείο Ναυπάκτου και Αντιδήμαρχος Διοικ. Υπηρεσιών του Δήμου Ναυπακτίας Αντώνης Φράγκος,
Σημειώνεται ότι για το θέμα της πεζογέφυρας παραστάθηκαν για να αντιλέξουν για άλλη μια φορά κάτοικοι με κατοικίες που γειτνιάζουν με το έργο, μετά των συνηγόρων του.
Εγκρίθηκε η τοποθέτηση πλωτής εξέδρας εποχικής χρήσης έξω από το Λιμάνι της Ναυπάκτου, ενώ για το θέμα της πεζογέφυρας θα προηγηθεί αυτοψία από επιτροπή του ΚΣΝΜ.
Πλέον τελειώνει οριστικά το ζήτημα των αδειοδοτήσεων για την πλωτή εξέδρα καθώς με την ήδη ειλημμένη απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου και την απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων εκδίδεται η σχετική υπουργική απόφαση για την υλοποίηση του έργου. Υπό τα δεδομένα αυτά τον Μαϊο 2018 η πλωτή εξέδρα θα έχει τοποθετηθεί στο Λιμάνι.