Ενημέρωση σχετικά με την αποκατάσταση των σπηλαιώσεων στον Λιμένα Ναυπάκτου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ
ΤΑΜΕΙΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ
Ταχ. Δ/νση: Πάροδος Α. Κοζώνη
Ναύπακτος Τ.Κ. 30300
Πληροφορίες :
Τηλέφωνο: 26340 – 38546
Fax: 26340 – 38546
Email: limennafpakt@yahoo.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπάκτου

Θέμα: «Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2018»

Την Δευτέρα, 5/3/2018 διοργανώθηκε από την Γενική Γραμματεία Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων στον Οργανισμό Λιμένα Πειραιά ημερίδα με θέμα: «Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2018»
Στην ημερίδα ομιλητές ήταν ο Υπουργός Ναυτιλίας κ.Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Νεκτάριος Σαντορινιός, ο Γ. Γ. του Υπουργείου Ναυτιλίας κ. Διονύσιος Καλαματιανός και πολλοί υπηρεσιακοί παράγοντες.
Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπάκτου (ΔΛΤΝ) εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος του ΔΤΛΤΝ Αντώνιος Φράγκος και το μέλος του Δ.Σ. Παναγιώτης Λομβαρδέας.
Το ΔΛΤΝ έχει ήδη χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 100.000€ + ΦΠΑ από το ΠΔΕ για την αποκατάσταση του Δυτικού Προβλήτα του Αντιρρίου και σκοπός είναι με το νέο πρόγραμμα να χρηματοδοτηθεί η αποκατάσταση των σπηλαιώσεων και του κρηπιδώματος του Λιμένα Ναυπάκτου, ενώ προτείνεται και νέα χρηματοδότηση για το Αντίρριο προκειμένου να αποκατασταθεί ο Δυτικός Προβλήτας στο σύνολο του.
Η αποκατάσταση των σπηλαιώσεων στον Λιμένα Ναυπάκτου είναι ένα έργο ύψιστης σημασίας. Έχουν ήδη γίνει οι πρώτες επαφές με τις αρμόδιες αρχαιολογίες για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να εκτελεσθεί η μελέτη και, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΛΤΝ: «Σκοπός μας είναι να ξεκινήσουμε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να εκπονήσουμε την μελέτη και να λάβουμε τις αδειοδοτήσεις για μπορέσει να χρηματοδοτηθεί το έργο από το ΠΔΕ. Το πετύχαμε ήδη για το Αντίρριο και με τον ίδιο τρόπο θα κινηθούμε για το Λιμάνι της Ναυπάκτου».