Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι δύο ορεινοί αγώνες δρόμου μονοπατιών, για το Αρχαίο Ασκληπιείο και για το Ενετικό Μονοπάτι της Ναυπάκτου

16 Ιουνίου το Αρχαίο Ασκληπιείο της Σκάλας κ΄ 17 Ιουνίου το 1Ο Ενετικό Μονοπάτι Ναυπάκτου

Με μεγάλη οργανωτική Επιτυχία διεξήχθηκαν οι δύο ορεινοί αγώνες δρόμου μονοπατιών, για το Αρχαίο Ασκληπιείο και για το Ενετικό Μονοπάτι της Ναυπάκτου.
Οι συνδιοργανωτές σύλλογοι: ΑΓΕΛΑΟΣ Γ.Α.Σ. Ναυπακτίας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος ‘’Απανταχού Σκαλιωτών’’ και ο Δήμος Ναυπακτίας έχοντας μια άψογη συνεργασία, έδωσαν το καλύτερο οργανωτικό αποτέλεσμα και όλα κύλησαν ομαλά και στην ώρα τους.
Για το Αρχαίο Ασκληπιείο της Σκάλας, από τους 115 εγγεγραμμένους, ξεκίνησαν 65 αθλητές.
Ο καιρός που δεν ήτανε και τόσο ευνοϊκός για ορεινό τρέξιμο, στάθηκε βασικός παράγοντας στο να ακυρώσουν πολλοί αθλητές από διάφορα σημεία της Ελλάδος τον ερχομό τους και φυσικά την αγωνιστική τους συμμετοχή.
Το ανερχόμενο ταλέντο των ορεινών διαδρομών Χρήστος Παπαδογεώργος με χρόνο 0:45’:47’’ Πλαστικά Κοτρώνη ήτανε ο νικητής του αγώνα, με δεύτερο τον Αλέξιο Κοκοβίκα με 0:51’:04’’ ΣΜΑΧ ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗΣ και τρίτο τον Δημήτρη Νικολάου με χρόνο 0:51’:57’’.
Από τις κυρίες πρώτη έκοψε το νήμα η Γιώτη Ελπίδα με χρόνο 1:14’:32’’ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΚΡΙΑΚΟΥΡΑ, δεύτερη η Τυροδήμου Εύη με 1:17’:25’’ ΗΡΑΚΛΕΙΟΣ ΑΘΛΟΣ Γ.Α.Σ. – SKY WOMEN και Τρίτη η Στεργίου Κωνσταντίνα με χρόνο 1:17’:58’’ ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΣΤΙΒΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ.
Όλοι έμειναν έκπληκτοι πως είναι δυνατόν μέσα σε 10 χιλιόμετρά να συναντούν τέτοια δρομική ποικιλία του τερέν, σάρες, παραποτάμιο πέρασμα, φαράγγι, Βραχιές, σημεία που χανότανε στην κυριολεξία ο ήλιος, πέρασμα του ποταμού Σκά, το Αρχαίο Ασκληπιείο κατασκευής 700 έτη προ Χριστού και τέλος, τα τελευταία τρία χιλιόμετρα κατηφορικά αντικρίζοντας από ψηλά, το πανοραμικό και γραφικό χωριό της Σκάλας με φόντο τον Κορινθιακό κόλπο.
Ακολούθησαν οι βραβεύσεις της Γενικής Κατάταξης αλλά και δύο ηλικιακών κατηγοριών, ανδρών και γυναικών.
Όλοι μαζί έδωσαν το ραντεβού για του χρόνου και η υπόσχεση των διοργανωτών ήτανε να αποκαλύψουν και τ’ άλλα μυστικά περάσματα για καινούργιες και μεγαλύτερες διαδρομές.

Την επομένη ημέρα, Κυριακή 17 Ιουνίου ακολούθησε το 1ο Ενετικό Μονοπάτι της Ναυπάκτου, ένας ορεινός δρομικός αγώνας Μονοπάτι μόνο για παιδιά ηλικίας 11 έως και 15 ετών και με όλες τις παροχές των μεγάλων διοργανώσεων. Η εκδήλωση είχε δύο σκέλη, ασφάλτινο σπριντ σε ανάβαση 1km k’ 1,5km τύπου VERTICAL και Μονοπάτι 3,5km k’ 4km, με ξεχωριστές Βραβεύσεις και Απονομές. Η διεξαγωγή των αγώνων ήταν Άρτια σχεδιασμένη και όχι μόνο, κύλησαν Όλα ομαλά, αλλά και Όλα στην ώρα τους.
Αξιοσημείωτο γεγονός η συμμετοχή των πέντε παιδιών ΑμΕΑ του Συλλόγου ΑΛΚΥΟΝΗ Ναυπάκτου στο αγώνισμα των 1 km, τα οποία βραβεύτηκαν όλα και με πρώτη σειρά προτεραιότητας.
Στο μονοπάτι των 4 km πρώτη κοπέλα τερμάτισε η Κυρίτση Σταυρούλα των lepanto runners, δεύτερη η Τσορντένι Αντριάννα του ΑΓΕΛΑΟΣ Γ.Α.Σ. και Τρίτη η Καραγιάννη Αγγελική ΑΓΕΛΑΟΣ Γ.Α.Σ.
Στα αγόρια πρώτος τερμάτισε ο Ζιακόπουλος Μιλτιάδης του Ν.Ο.ΙΤΕΑΣ, δεύτερος ο Γιαννάκης Πέτρου Γιώργος του Απόλλωνα Δυτ. Αττικής και τρίτος ο Ζέλιος Νικόλαος του ΑΓΕΛΑΟΣ Γ.Α.Σ.
Για το μονοπάτι των 3.6 km πρώτη κοπέλα ήτανε η Ζέλιου Όλγα του ΑΓΕΛΑΟΣ Γ.Α.Σ., δεύτερη η Σταυρογιαννοπούλου Μυρτώ επίσης του ΑΓΕΛΑΟΣ Γ.Α.Σ και τρίτη
Η Καραγιάννη Αικατερίνη.
Στα αγόρια πρώτος ήρθε ο Αγγελάκης Αριστοτέλης, δεύτερος ο Κυρίτσης Ιωάννης και τρίτος ο Κυλάφης Γεράσιμος.
Την εκδήλωση την παρακολούθησαν πολλοί γονείς οι οποίοι δίστασαν να επιτρέψουν την συμμετοχή στα παιδιά τους, λόγω του ότι ήταν κάτι καινούργιο, για τα μέχρι τώρα γνωστά δεδομένα. Ολοκληρώνοντας όμως αυτή την πολλή καλά σχεδιασμένη και Άκρως προστατευμένη αθλητική εκδήλωση, ήταν οι πρώτοι που φώναξαν ότι του χρόνου θα είναι οι πρώτοι εγγεγραμμένοι την αγωνιστική λίστα.

Η Οργανωτική Επιτροπή των αγώνων και ο πρ. Καραχάλιας Δημήτριος ευχαριστούνε θερμά τον Δήμο Ναυπακτίας και ιδιαίτερα τους Αντιδημάρχους κ. Σύψα Γιάννη και κ. Κοτσανά Ανδρέα.
Πολλές ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ σε όλους αυτούς που εργάστηκαν επί 11 μήνες, για να στήσουνε αυτή την νέα διοργάνωση, ιδιαίτερα στα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Σκαλιωτών, όπως επίσης στα Μέλη και όλους τους φίλους του Γυμναστικού Αθλητικού Σωματείου ΑΓΕΛΑΟΣ Ναυπακτίας.
Επίσης ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ την Αρχαιολογία Ναυπάκτου, το Δασαρχείο Ναυπάκτου, την Αστυνομία και την Τροχαία Ναυπάκτου, το Πυροσβεστικό Σώμα και το Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου, όπως και τον Γιατρό μας κ. Τηλιγάδα Θωμά για τις υπηρεσίες του.
Ιδιαίτερες Ευχαριστίες στην Ελληνική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης Μεσολογγίου.
Τέλος, ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ τους Χορηγούς και τους ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ μας, που στην τόσο δύσκολη οικονομική αυτή εποχή, ήτανε μπροστά και δίπλα μας.

dkarachalias

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΤΟΥΣ ΧΟΡΗΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΓΩΝΩΝ
ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΤΗΣ ΣΚΑΛΑΣ κ’ το 1Ο ΕΝΕΤΙΚΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ.

1. ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙ’ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
2. ΤΙΣ ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ
3. ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ κ’ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
4. ΣΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ
5. ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ κ’ ΤΡΟΧΑΙΑ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ
6. ΣΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ
7. ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ κ’ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ
8. ΣΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΡΕΥΝΑΣ κ’ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
9. ΣΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΝΙΔΑΣ ΣΚΑΛΑ ΚΟΝΙΔΑΣ
10. ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ‘’NAFS’’ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΨΑΝΗΣ
11. ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ WONDER GREEECE.GR
12. ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΤΛΑΣ – ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΑΜΜΟΣ
13. ΣΤΗΝ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑ ΚΟΝΔΥΛΗΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ
14. ΣΤΗΝ BOUTIQUE HOTEL TREANTO ΣΚΑΛΑ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ
15. ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ ΑΕΕ
16. ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ κ’ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΡΟΥΜΠΟΥΚΗΣ κ’ ΣΙΑ ΟΕ
17. ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΛΙΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ
18. ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ κ’ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΜΠΑ
19. ΣΤΟ ΚΑΦΕΚΟΠΤΕΙΟ κ’ ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ – ΤΣΟΥΚΑΛΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
20. ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ κ’ ΕΜΠΟΡΙΟ ΞΥΛΕΙΑΣ ΑΦΟΙ ΣΤΑΘΑΤΟΥ
21. ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΦΕ ΕΣΤΙΑΤΟΡΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ ‘’ΑΝΕΜΟΓΙΑΝΝΗΣ’’
22. ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΟΜΙΚΑ ΠΑΣΙΣΗ ΑΕ
23. ΣΤΟ ΚΟΣΜΙΜΑΤΟΠΩΛΕΙΟ ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗΣ
24. ΣΤΗΝ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΤΑΥΡΟΓΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
25. ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΡΓΟΝ ΕΕ
26. ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ENERGY ΠΑΥΛΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ
27. ΣΤΗΝ COSMOTE GERMANOS ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
28. ΣΤΑ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ ΕΙΔΗ κ’ ΧΡΩΜΑΤΑ ΣΥΨΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
29. ΣΤΟ ΟΠΩΡΟΠΩΛΕΙΟ ΜΠΟΣΤΑΝΑΚΙ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
30. ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΞΟΡΥΞΗ ΑΔΡΑΝΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
31. ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΕΥΘΥΜΙΟΣ
32. ΣΤΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΤΟΙΜΟ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ – ΛΙΑΡΟΣ
33. ΣΤΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ ΑΦΟΙ ΓΕΩΡΓΙΚΟΠΟΥΛΟΙ
34. ΣΤΟ ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΑΦΟΙ ΣΟΥΖΑ
35. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ SITE κ’ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
36. ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ICON ΠΑΤΡΑ ΑΓ. ΑΝΔΡΕΟΥ 137
37. ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ΑΔΕΛΦΟΙ ΡΗΓΑ
38. ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΛΟΥΚΑ ΑΔΡΑΧΤΑ
39. ΕΙΔΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ALPHA HURT ΣΠΥΡΟΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ
40. COCA COLA ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΜΑΡΛΑΦΕΚΑΣ
41. ΟΠΩΡΟΠΩΛΕΙΟ ΑΡΙΤΖΑΚΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΙΑ