Εγκαίνια Έκθεσης Ζωγραφικής Π.Ζουμπουλάκη / Φετιχιέ Τζαμί (8/8/2018)

thalasaΑυτή την Τετάρτη, 8 Αυγούστου 2018 και ώρα 20:30′ πραγματοποιούνται τα εγκαίνια της Έκθεσης Ζωγραφικής του καταξιωμένου καλλιτέχνη Πέτρου Ζουμπουλάκη “Με το βλέμμα στη θάλασσα”, στο Φετιχιέ Τζαμί (Λιμάνι Ναυπάκτου).

Η Έκθεση που πραγματοποιείται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος περιλαμβάνει σημαντικά έργα προσωπογραφιών και τοπίων που ουσιαστικά καλούνται να συνομιλήσουν σε ένα ιδανικό και επιβλητικό περιβάλλον. Η πηγαία εκφραστικότητα των πορτρέτων του Νίκου Καζαντζάκη, του Νίκου Καββαδία, του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, του Κωνσταντίνου Καβάφη, αλλά και του ίδιου του Πέτρου Ζουμπουλάκη συναντούν τις γλαφυρές αποτυπώσεις τοπίων που ο ίδιος ο καλλιτέχνης έχει επισημάνει πως «αποτελούσε πάντα την πηγή της έμπνευσής μου».

Ιδιαίτερης αναφοράς χρήζει η προσωπογραφία του Γιαννούλη Χαλεπά που αμέσως μετά την Έκθεση στην Τήνο και το ομώνυμο Πνευματικό Κέντρο θα παρουσιαστεί στον μοναδικής αισθητικής ιστορικό χώρο του Φετιχιέ Τζαμιού. Σημειώνεται πως το 2018 έχει ονομαστεί «Έτος Χαλεπά» με πολιτιστικές εκδηλώσεις να λαμβάνουν χώρα σε διάφορες πόλεις υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και ο συγκεκριμένος πίνακας έχει επιλεγεί ως κεντρικό λογότυπο αυτών.

Επιμέλεια:

Ολυμπία Βικάτου (Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος)

Βίβιαν Στάικου (Αρχαιολόγος Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος)

Οργάνωση-Συντονισμός Έκθεσης:

Πέτρος Ζουμπουλάκης (Ζωγράφος)

Γιώργος Κοτρώνης (Επιχειρηματίας)