Φιλοξενία των δεδομένων του Δήμου μας σε servers του Δημοσίου – Εξοικονόμηση 5.000 € ετησίως

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

ΤΜΗΜΑ :ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ

ΠΛΗΡΟΦ. :Βασίλης Μαθιουδάκης
Ταχ.Δ/νση : Ιλάρχου Τζαβέλα 37
Τ.Κ. 303 00 ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ
Τηλ. :2634 3 60120
Fax. :2634 3 60118

Ναύπακτος 11/10/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Φιλοξενία των δεδομένων του Δήμου μας σε servers του Δημοσίου – Εξοικονόμηση 5.000 € ετησίως

Ολοκληρώθηκε η μετάβαση της φιλοξενίας των ηλεκτρονικών δεδομένων του Δήμου μας σε servers του Δημοσίου. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται η βέλτιστη ταχύτητα και η μέγιστη δυνατή ασφάλεια και συντήρηση για τα ηλεκτρονικά δεδομένα του Δήμου μας.

Ήδη η ιστοσελίδα του Δήμου μας και οι λογαριασμοί emails φιλοξενούνται στους servers του ΣΥΖΕΥΞΙΣ, από το 2014.

Τον Απρίλιο του 2018 ξεκινήσαμε την φιλοξενία του ηλεκτρονικού μας πρωτοκόλλου και των ηλεκτρονικά διακινούμενων εγγράφων του Δήμου μας στο Government Cloud της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών. Ας σημειωθεί ότι είμαστε ένας από τους πέντε πρώτους Δήμους της χώρας που πετύχαμε αυτή την συνεργασία με την ΚτΠ Α.Ε, δεδομένου ότι το G-Cloud υλοποιήθηκε πρωτίστως για να φιλοξενεί δεδομένα των Υπουργείων της χώρας.

Τους τελευταίους μήνες αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην φιλοξενία της ιστοσελίδας της Ναυμαχίας www.lepanto1571.gr στους servers του ΣΥΖΕΥΞΙΣ.

Όπως δήλωση ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών Αντώνιος Φράγκος, με την επιλογή μας αυτή βελτιστοποιούμε την ασφάλεια των ηλεκτρονικών δεδομένων του Δήμου μας και παράλληλα μηδενίζουμε το κόστος φιλοξενίας, εξοικονομώντας περίπου 5.000 € τον χρόνο.

Εκ του Δήμου Ναυπακτίας