Η τοπική κοινωνία στηρίζει την Τράπεζα Κοινωνικής Αλληλεγγύης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ
Γραφείο Αντιδημάρχου
Ταχ. Δ/νση : Ιλ.Τζαβέλλα 37
303 00 ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ Τηλ. 26340 60123 26343 60102
Fax: 2634025555

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

Με ιδιαίτερη ευαισθησία η τοπική κοινωνία στηρίζει την Τράπεζα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, μια κοινωνική δομή που λειτουργεί τους τελευταίους δύο μήνες στο Δήμο Ναυπακτίας. Καθημερινά συνδημότες μας, μεμονωμένα ή και οργανωμένα μέσα από σωματεία και σχολεία, επικοινωνούν με το τμήμα της Κοινωνικής Πρόνοιας και προσφέρουν αγαθά (τρόφιμα, ρούχα, παιχνίδια) τα οποία παραλαμβάνονται από το αντίστοιχο τμήμα του Δήμου, συσκευάζονται από δίκτυο εθελοντών και διανέμονται με τη συνδρομή των εργαζομένων στη δομή «Βοήθεια στο Σπίτι».
Στο διάστημα αυτό έχουν καταγραφεί 90 άτομα που έχουν ανάγκη στήριξης και έχουν διανεμηθεί περίπου 200 πακέτα με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.
Το τμήμα της Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τη δομή «Βοήθεια στο Σπίτι», με τους συνδέσμους αγάπης της Ι.Μ. Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, και με τους εκπροσώπους των τοπικών κοινοτήτων προκειμένου να καταγραφούν όλες οι περιπτώσεις συνανθρώπων μας που μαστίζονται από την οικονομική κρίση και αντιμετωπίζουν οξύτατα προβλήματα.
Το τμήμα της Κοινωνικής Πρόνοιας καθημερινά δέχεται τα αιτήματα των συμπολιτών μας που χρήζουν στήριξης και βοήθειας αλλά και τις προσφορές των συνανθρώπων μας στο τηλέφωνο 2634027026.
Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία οι δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης προσφέρουν ανακούφιση, ενισχύουν τον ανθρωπισμό και συμβάλλουν στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.
Καλούμε όλους τους συνδημότες μας να συνδράμουν με όποιο μέσο μπορεί ο καθένας στη στήριξη των κοινωνικών δράσεων που αναπτύσσονται στο Δήμο μας.