Δημοτικός Κινηματογράφος – Πρόγραμμα Απριλίου 2012

Δημοτικός Κινηματογράφος Δήμου Ναυπακτίας
Παπαχαραλάμπειος Αίθουσα – Μεσολογγίου 40
Πρόγραμμα Απριλίου 2012

Τιμή Εισιτηρίου 5€
Ώρα Έναρξης 21:00


Σάββατο 07 – Κυριακή 08 – Δευτέρα 09 Απριλίου
Η Σιδηρά Κυρία
The Iron Lady

Υπόθεση
Ένα εκπληκτικό πορτραίτο της Μάργκαρετ Θάτσερ, της πρώτης και μοναδικής γυναίκας πρωθυπουργού της Βρετανίας. Σκηνοθετεί η Φιλίντα Λόιντ (“Mamma Mia!”) και πρωταγωνιστεί – σε μια ερμηνεία που θα συζητηθεί – η βραβευμένη με Όσκαρ Μέριλ Στριπ. Το ρόλο του συζύγου της, Ντένις, έχει αναλάβει ο Τζιμ Μπρόουντμπεντ (“Another Year”).   Μια από τις πιο διάσημες και με μεγάλη επιρροή γυναίκες του 20ου αιώνα, η “Σιδηρά Κυρία” Μάργκαρετ Θάτσερ, έρχεται από το πουθενά για να σπάσει τους φραγμούς του φύλου και της κοινωνικής τάξης, και να επικρατήσει σε έναν ανδροκρατούμενο κόσμο. Μια μοναδική ιστορία για την εξουσία και το τίμημά της.


Σάββατο 21 – Κυριακή 22 – Δευτέρα 23 Απριλίου
ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ – << THE DESCENDANTS >>

Υπόθεση:
Ο Ματ Κινγκ, ένας αδιάφορος σύζυγος και πατέρας δύο κοριτσιών, αναγκάζεται να επανεξετάσει το παρελθόν και να δει το μέλλον με διαφορετική ματιά, όταν η σύζυγός του τραυματίζεται σοβαρά σε ένα ατύχημα με ένα σκάφος. Το γεγονός αυτό οδηγεί στη δημιουργία μιας ουσιαστικής σχέσης του Ματ με τις κόρες του, ενώ ταυτόχρονα έρχεται αντιμέτωπος με σημαντικά διλήμματα.
Συνεχίζοντας την παράδοση και το στυλ της σατιρικής κωμωδίας ο Ελληνικής καταγωγής Αλεξάντερ Πέιν στη νέα του ταινία χρησιμοποιεί ισόποσες δόσεις δράματος και κωμωδίας, σε ένα ντελίριο κωμικοτραγικών καταστάσεων με πρωταγωνιστή τον Τζορτζ Κλούνι σε ρόλο αθώου θύματος και αφελή Συζύγου-Μπαμπά να δίνει τα ρέστα του και εμείς να απολαμβάνουμε!
Ο Ματ Κίνγκ(Τζορτζ Κλούνι) μετά το ατύχημα της γυναίκας του και τον επικείμενο θάνατο της, αναγκάζεται για πρώτη φορά να κατανοήσει την ουσία και την συμπεριφορά των δυο του κοριτσιών. Αντικρίζει λοιπόν ένα θέαμα τόσο δύσκολο που τον φέρνει να αντιμετωπίσει καταστάσεις και προβλήματα που όσο ζούσε η γυναίκα του τα είχε αμελήσει λόγω της απασχόλησης με την δουλειά του. Οι νέες συνθήκες και έννοιες όπως αγάπη, φροντίδα, ευθύνη μπαίνουν για τα καλά στην ζωή του. Ταυτόχρονα αποκαλύπτεται η μυστική σχέση της γυναίκας του έτσι έχει να αντιμετωπίσει εκτός από τα παιδιά του και τα προσωπικά του συναισθήματα. Αρχίζει  λοιπόν μια «ντετεκτιβική» αναζήτηση για την αποκάλυψη του εραστή της.
Στον τίτλο της ταινίας Απόγονοι εκτός από την κυριολεκτική του έννοια αιωρείται κι ένας υποβόσκων και ειρωνικός συμβολισμός. Τα παιδιά του Ματ και της Συζύγου του εκτός από την κληρονομιά και τα εδάφη που θα αποκτήσουν θα είναι και απόγονοι μια κατεστραμμένης οικογένειας που ψάχνει απεγνωσμένα τρόπους να θεραπευτεί. Απόγονοι των συνηθειών και των ελαττωμάτων που λάμβαναν κάθε μέρα σαν εικόνα από τους γονείς τους, προσπαθώντας να τους μιμηθούν. Ένας  Φαύλος κύκλος θα δημιουργηθεί αλλά οι χαρακτήρες θα στέκονται ίδιοι..Κωμικοτραγικοί..


Δευτέρα 30 Απριλίου – Τρίτη 01 Μαΐου
Ένας Χωρισμός  << A Separation >>

Υπόθεση:
Η Σιμίν θέλει να φύγει. Ο Ναντέρ είναι δέσμιος του άρρωστου πατέρα του και δε θέλει να τον αφήσει μόνο. Έτσι χωρίζονται, και η κόρη τους, ελπίζοντας να γυρίσει γρήγορα η μητέρα της, μένει προσωρινά με τον Ναντέρ. Ανήμπορος να φροντίσει τον γέρο πατέρα του, ο Ναντέρ προσλαμβάνει μία γυναίκα για να τον περιποιείται. Αυτό που δεν ήξερε είναι ότι αυτή η γυναίκα δούλευε χωρίς την άδεια του συζύγου της και ότι ήταν έγκυος. Ή μήπως το ‘ξερε;
Χωρίς να το καταλάβει ο Ναντέρ αιχμαλωτίζεται σε έναν ιστό από ψέματα και κοινωνικές αντιδικίες που καταστρέφουν τη ζωή, τα όνειρά του αλλά και την εικόνα του στα μάτια της κόρης του.
Για την ταινία:
Η ιρανική ταινία «Ένας Χωρισμός» έφυγε από το 61ο Διεθνές Φεστιβάλ Βερολίνου με την Χρυσή Άρκτο για καλύτερη ταινία και την Αργυρή Άρκτο Γυναικείας Ερμηνείας (από κοινού στις τρεις πρωταγωνίστριές της) και την Αργυρή Άρκτο Ανδρικής Ερμηνείας (επίσης από κοινού στους άνδρες πρωταγωνιστές). Είναι η δεύτερη φορά που ο Φαραντί φεύγει θριαμβευτής από το Βερολίνο, αφού και η προηγούμενη ταινία του, το «Τι Απέγινε η Έλι» (2009) είχε αποσπάσει Αργυρή Άρκτο Σκηνοθεσίας στο 59ο Φεστιβάλ.
Είναι αναμφισβήτητα η μεγάλη καλοκαιρινή έκπληξη στο γαλλικό box office, και μία τεράστια εμπορική επιτυχία, καθώς κινήθηκε στις πρώτες θέσης απέναντι από ταινίες όπως το «Τransformers 3» και το «X-Men». Η ταινία άνοιξε στις 8 Ιουνίου σε 105 αίθουσες, και μόλις από την πρώτη εβδομάδα ξεπέρασε τα 150.000 εισιτήρια, αριθμός ρεκόρ για ξενόγλωσση «arthouse» ταινία στη Γαλλία. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν τόσο μεγάλη που κάθε εβδομάδα ο αριθμός των κοπιών ολοένα και μεγάλωνε, για να φτάσει μέσα σε πολύ μικρό διάστημα να προβάλλεται σε 240 αίθουσες και σήμερα να έχει ξεπεράσει το 1.000.000 θεατές.