Υποβολή παρατηρήσεων επί των δωρεάν μελετών για το έργο «Αποκατάσταση παλαιού Δημοτικού Σχολείου Ελατόβρυσης και μετατροπή του σε χώρο άσκησης πολιτιστικών, αθλητικών και περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ
ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
Ταχ. Διεύθυνση : Αντίρριο
Ταχ. Κώδικας : 30020
Πληροφορίες : Νικόλαος Βελαώρας
Τηλέφωνο : 26343-6042
Fax : 26340-31889

Αριθ. Πρωτ.: 15814/18-05-2012

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Ο Δήμος Ναυπακτίας του Νομού Αιτωλ/νιας έχοντας υπόψιν:

α) τις διατάξεις του άρθρου 2Α του Ν.3316/2005 όπως προστέθηκε με τις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 29 του Ν.4014/2011 και
β) την υπ’ αριθμόν 109/2012 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ανακοινώνει ότι από τον Σύλλογο των απανταχού της Ελλάδος Ελατοβρυσιτών Ναυπακτίας και για λογαριασμό του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Ι. Ναού Αγίας Τριάδας Ελατόβρυσης (στο οποίο ανήκει το παλαιό Δημοτικό Σχολείο Ελατόβρυσης που έχει μισθωθεί από το Δήμο Ναυπακτίας) κατατέθηκαν οι μελέτες:

 1. αρχιτεκτονική και στατική που εκπονήθηκε από τον Θεόδωρο Κάντζο – Πολιτικό Μηχανικό και
 2. ηλεκτρομηχανολογική και ενεργειακής απόδοσης που εκπονήθηκε από τον Γρηγόριο Βασιλειάδη – Μηχανολόγο Μηχανικό,

και που αφορούν το έργο «Αποκατάσταση παλαιού Δημοτικού Σχολείου Ελατόβρυσης και μετατροπή του σε χώρο άσκησης πολιτιστικών, αθλητικών και περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων». Οι μελέτες εκπονήθηκαν δωρεάν και χωρίς αντάλλαγμα από το Δήμο Ναυπακτίας.
Η ανακοίνωση δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Δήμου και στην ιστοσελίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος σύμφωνα με τις αναφερόμενες διατάξεις, προκειμένου μέσα σε χρονικό διάστημα ενός (1) μήνα από την δημοσίευση της σχετικής ανακοίνωσης να μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να λάβει γνώση και να υποβάλει παρατηρήσεις επί των προαναφερόμενων μελετών.

Οι προτάσεις που θα υποβληθούν θα τεθούν υπόψη του Αρμόδιου Τεχνικού Συμβουλίου.

Ναύπακτος 18 / 05 / 2012
Ο Δήμαρχος

Ιωάννης Μπουλές

Τα σχόλια είναι κλειστά

 • Παρατηρήσεις επί της Η/Μ μελέτης

  ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΛΑΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΛΑΤΟΒΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΕ ΧΩΡΟ ΑΣΚΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ, ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

  ΚΕΝΑΚ – ΓΕΝΙΚΑ

  Παρότι το κτίριο ανακαινίζεται ριζικά δεν καλύπτει τις απαιτήσεις του ΚΕΝΑΚ κατηγορία Β, αλλά γίνεται Δ. Στο τεύχος ΚΕΝΑΚ δεν έχει ληφθεί υπόψη ότι το υψόμετρο είναι > 500 μέτρα, δεν λαμβάνεται υπόψη καθόλου μόνωση στους εξωτερικούς τοίχους και στο δάπεδο στο κτίριο και δεν έχει τοποθετηθεί ηλιακός συλλέκτης να καλύπτει τουλάχιστον το 60% των αναγκών σε ΖΝΧ.

  ΘΕΡΜΑΝΣΗ – ΨΥΞΗ

  Στη μελέτη θέρμανσης έχει ληφθεί υπόψη η πόλη Αθήνα με εξωτερική θερμοκρασία 0 βαθμούς κάτι που δεν ισχύει στη συγκεκριμένη περιοχή.

  Δεν έχει προβλεφθεί ανάκτηση θερμότητας κατά την ψύξη.

  ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ

  Δεν υπάρχουν υπολογισμοί ηλεκτρικών καλωδίων και διάγραμμα ασθενών ρευμάτων

  Ασημακοπουλος Κωστας on 23/05/2012