Ναυπακτιακός Αστέρας

 

 

Προς τιμή του ευεργέτη της Ναυπάκτου Δημητρίου Παπαχαραλάμπους ονομάστηκε Παπαχαραλάμπειος Αθλητικός Σύλλογος Ναυπακτιακός Αστέρας. Πριν την ίδρυση του Ναυπακτιακού Αστέρα στην Ναύπακτο υπήρχε ο Αστέρας με έτος ίδρυσης το 1958 και ο Ναυπακτιακός που αποτελούσαν τις πιο σημαντικές ομάδες και τις μόνες επίσημες ομάδες της κωμόπολης την εποχή εκείνη. Επίσης υπήρχαν η Προοδευτική, η Δάφνη και ο Άρης που δεν κατάφεραν να επισημοποιηθούν αφού αδυνατούσαν και εύλογα βρέθηκαν έξω από το επίκεντρο. Ύστερα από αδυναμία του Ναυπακτιακού επικράτησε η λογική της συγχώνευσης με την αγάπη και την κοινή υποστήριξη.

Στο πρώτο κιόλας πρωτάθλημα το 1967 διεκδίκησε με πείσμα την άνοδο φέρνοντας εκπληκτικά αποτελέσματα. Παίκτες της εποχής εκείνης οι Περικλής Καραγιώργος, Δούνης, Δρακούλης, Λουκόπουλος Βασίλης (Λάκης) κ.α. Στον κρισιμότερο αγώνα που διεξήχθη στο Αίγιο με αντίπαλο τον Πατρέα η κινητοποίηση των φιλάθλων ήταν εκπληκτική. Οι αρχές (η μετακίνηση γινόταν και με φερυ μποτ) απαγόρευσαν για λόγους ασφαλείας την ολική μεταφορά των οπαδών κρίνοντας επικίνδυνη την κατάσταση. Τελικώς αυτοί που παρευρέθησαν κατέκλυσαν το εθνικό στάδιο και παρακολούθησαν ένα συγκλονιστικό παιχνίδι όπου δυστυχώς ο Ναυπακτιακός Αστέρας ηττήθηκε με 2-1 και έχασε το πρωτάθλημα και την διεκδίκηση της ανόδου στην Β’ Εθνική μέσω της διαδικασίας των μπαράζ.

Μέχρι το 1981 αγωνιζόταν στα τοπικά πρωταθλήματα ΕΠΣ Πατρών. Το 1981 αγωνίστηκε για τρία χρόνια στην Εθνική ερασιτεχνική σημερινή Γ’ Εθνική κατηγορία μετά υποβιβάστηκε πάλι στο τοπικό πρωτάθλημα. Μετέπειτα η δραστηριοποίηση και η επένδυση σε ταλέντα από τις γύρω περιοχές με πρωτεργάτη τον Κύπριο προπονητή Ανδρέα Χριστοδούλου και με την βοήθεια των παραγόντων της εποχής κατάφερε να έχει εξαίρετες παρουσίες με σχεδόν μηδαμινά έξοδα ώσπου να κάνει το μεγάλο άλμα.

 

Πηγη: wikipedia

 

 

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Ναυπακτιακού Αστέρα

Πρόεδρος: Νίκος Στάικος

Αντιπρόεδρος: Ζήσης Παπαζησης

Ταμίας: Γιώργος Τσιμιτσέλης

Γενικός Γραμματέας: Αλέκος Τσιακούμης

Ειδικός Γραμματέας: Νίκος Καρκαβίτσας

Μέλος: Γρηγόρης Κυρίτσης

Μέλος: Γιώργος Σιαμαντάς

Μέλος: Δημήτρης Χολέβας

Μέλος: Μιχάλης Δρόσος

 

 

Στοιχεία επικοινωνίας:
 

ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ, Εθνικό Παπαχαραλάμπειο Στάδιο, Ναύπακτος, 303 00

t: 694 027 0070

e: nafpaktiakosfc@gmail.com

facebook: nafpaktiakosfc