Παραλίες

 

Ναύπακτος

Ανατολικά και δυτικά της πόλης υπάρχουν δύο παραλίες όπου μπορείτε να χαρείτε το μπάνιο σας. Η όμορφη παραλία στη συνοικία της Ψανής μήκους ενός χιλιομέτρου, με τα μεγάλα πλατάνια, τα πολυτελή καταστήματα και την όμορφη δημοτική πλαζ έχει τιμηθεί επανειλημμένα από την Ε.Ε. με «Γαλάζιες Σημαίες», για την καθαρή της ακτή. Τους θερινούς μήνες κατακλύζεται κυριολεκτικά από παραθεριστές που την ημέρα χαίρονται τη θάλασσα και το βράδυ απολαμβάνουν το δροσερό περίπατό τους στον παραλιακό δρόμο.

Στην παραλία της περιοχή του Γριμπόβου, με τα πελώρια αιωνόβια πλατάνια, που ο ίσκιος και η δροσιά τους μένουν νοσταλγικά αξέχαστα σε κάθε επισκέπτη βρίσκονται σύγχρονα ξενοδοχεία, καφετέριες, καφενεία και εστιατόρια που προσελκύουν χιλιάδες τουρίστες τους καλοκαιρινούς κυρίως μήνες.

 

 

Πλατανίτης 

Στον εθνικό δρόμο Αντιρρίου-Ιτέας και περίπου 4 χιλιόμετρα από την γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου βρίσκεται η παραλία του Πλατανίτη με βοτσαλάκι.

 

Αντίρριο

Με θέα το Ρίο και την γέφυρα του Ρίου-Αντιρρίου μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας σε μία παραλία με βοτσαλάκι, όπου υπάρχουν εστιατόρια και καφετέριες.

 

Μακύνεια 

Μόλις 5 χιλιόμετρα από την γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου βρίσκεται η αμμώδης παραλία της Μακύνειας. Ιδανική για οικογένεια με παιδιά, καθώς χαρακτηρίζεται από τα ρηχά νερά της.

 

Κάτω Βασιλική 

Ένα όμορφο χωριό με μία εξίσου όμορφη παραλία που προσελκύει άτομα όλων των  ηλικιών.  Οργανωμένη, διαθέτει εστιατόρια, καφετέριες και ξαπλωστρες. Το 2020 τιμήθηκε από την Ε.Ε. με "Γαλάζια Σημαία".

 

Κρυονέρι 

Το Κρυονέρι αποτελεί τουριστικό θέρετρο με πλήθος από ενοικιαζόμενα δωμάτια και οργανωμένη παραλία με αρκετά καταστήματα. Δίπλα στην παραλία υψώνεται κατακόρυφα ο ορεινός όγκος της Βαράσοβας  που αποτελεί έναν από τους πιο γνωστούς τόπους αναρρίχησης στην Ελλάδα. Το 2020 τιμήθηκε από την Ε.Ε. με "Γαλάζια Σημαία".

 

Λιμνοπούλα

Ανάμεσα στο Κρυονέρι και την Κάτω Βασιλική βρίσκεται η παραλία Λιμνοπούλα με υπέροχη άμμο και καθαρά νερά.  Αρκετά απομονωμένη, αν την πετύχετε χωρίς κόσμο θα απολαύσετε το πιο ήσυχο μπάνιο που κάνατε ποτέ.  Σε πηγές πρίν από το 1836 η περιοχή της Λιμνοπούλας αναφέρεται ως Καβ(ου)ρολίμνη ή Γαυρολίμνη, από τη μικρή λίμνη που βρίσκεται στη Βαράσοβα κάτω από το κάστρο της Πάγκαλης. Σήμερα λέγεται Λιμνοπούλα και έχει αλλάξει μορφή από τις προσχώσεις των νοτίων ανέμων.  Εκεί λέγεται ότι ήταν λιμάνι (μάλιστα πρότειναν στα 1835 να το διανοίξουν) και προσέγγιζαν τα πλοία. Επίσης ακριβώς δίπλα υπάρχει ο όρμος της Βασιλικής, οπότε μπορούσαν να αράξουν τα μεγαλύτερα πλοία. Στην Καβρολίμνη (Λιμνοπούλα) έχει αναφερθεί και ο Πορτολάνος το 1573.