ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ

Αντιδήμαρχος

 • Διεύθυνσης Περιβάλλοντος
 • Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας

 

Ο Θωμάς Κοτρωνιάς γεννήθηκε στην Αναβρυτή Ναυπακτίας την 1η Ιανουαρίου 1957.
Τελείωσε το 1ο Λύκειο Πατρών, εισήχθη στην σχολή Ικάρων το 1974 και αποφοίτησε το 1978.
Υπηρέτησε την Πολεμική Αεροπορία ως αξιωματικός ιπτάμενος σε επιτελικές και διοικητικές θέσεις.
Υπήρξε στέλεχος του Υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης από το 1997 έως το 2000, έτος κατά το οποίο ανέλαβε υπεύθυνος για θέματα διαχείρισης αεροσκαφών πυρόσβεσης στο αρμόδιο Διυπουργικό Συντονιστικό Όργανο έως το 2004.
Δοκίμως τερμάτισε την καριέρα του στην Πολεμική Αεροπορία τον Ιούλιο του 2005 με τον βαθμό του Ταξιάρχου.
Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση εισήλθε στις Δημοτικές Εκλογές του 2006 κατά τις οποίες εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου και Δήμαρχος του Δήμου Αποδοτίας.
Το 2010 εκλέχτηκε Δημοτικός Σύμβουλος Ναυπακτίας.
Είναι παντρεμένος με την Νικολίτσα Αναστασοπούλου Δημόσιο Υπάλληλο και έχει δύο κόρες τη Ζωή απόφοιτη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και την Μαρία φοιτήτρια Πολυτεχνείου Κρήτης.

Αντιδήμαρχος

 • Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών
 • Αυτοτελούς Τμήματος Αδειοδοτήσεων, Ρύθμισης Εμπορικών  Δραστηριοτήτων και  Απασχόλησης

 

Ο Σωκράτης Παπαβασιλείου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ναύπακτο.

Σπούδασε Νομική και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Διοίκηση και το Χρηματοοικονομικό Σχεδιασμό, ενώ μιλά Αγγλικά και Γερμανικά.

Από το 2010 είναι εγγεγραμμένο μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου και δραστηριοποιείται επαγγελματικά ως δικηγόρος με έδρα τη Ναύπακτο.

Συμμετείχε για πρώτη φορά ως υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές του 2019 και εξελέγη δεύτερος κατά σειρά δημοτικός σύμβουλος στην εκλογική περιφέρεια Ναυπάκτου με τη δημοτική παράταξη «Συνεργασία Πολιτών». 

Το 2019 ανέλαβε καθήκοντα αντιδημάρχου Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών και το 2021 το χαρτοφυλάκιο ευθύνης του αυξήθηκε με την αρμοδιότητα για το Τμήμα Αδειοδοτήσεων, Ρύθμισης Εμπορικών  Δραστηριοτήτων και  Απασχόλησης.

Επιπρόσθετα από το 2019 ασκεί καθήκοντα Αντιπροέδρου της Οικονομικής Επιτροπής και από το 2021 διατελεί Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

 

 

Αντιδήμαρχος 

 • Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών (Τμημάτων Μελετών, Τεχνικών Έργων, Μεταφορών και Συγκοινωνιών)

 • Δημοτικής Ενότητας Αποδοτίας

Ο Ιωάννης Παπαϊωαννίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ναύπακτο με καταγωγή από την Αμπελακιώτισσα Ορεινής Ναυπακτίας.

Με σπουδές στον Επιχειρηματικό Σχεδιασμό και τα Πληροφοριακά Συστήματα, δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον κλάδο των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση.  Διαθέτει ξενοδοχειακή μονάδα στην Άνω Χώρα Ναυπακτίας, ενώ στο παρελθόν εργαζόταν στο τουριστικό κατάλυμα που διατηρεί η οικογένειά του στην Ελατού Ναυπακτίας και σε άλλα καταλύματα ως υπεύθυνος. 

Συμμετείχε για πρώτη φορά στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, οπότε και εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος Δημοτικής Ενότητας Αποδοτίας. Επανεξελέγη στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023. 

Από την 1.1.2024 έχει αναλάβει καθήκοντα Αντιδημάρχου Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών (Τμημάτων Μελετών, Τεχνικών Έργων, Μεταφορών και Συγκοινωνιών) και Δημοτικής Ενότητας Αποδοτίας.  Είναι επίσης μέλος της Δημοτικής Επιτροπής.

Τη δημοτική περίοδο 2019-2023 διετέλεσε αρχικά Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών και Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Αποδοτίας.  Ήταν υπεύθυνος του Τμήματος Αδειοδοτήσεων, Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων και Απασχόλησης και Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (2019-2021).  Στη συνέχεια ανέλαβε καθήκοντα Αντιδημάρχου Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών (2021-2023). Καθ’ όλη τη διάρκεια της δημοτικής περιόδου ήταν Αντιδήμαρχος του Αυτοτελούς Τμήματος Προγραμματισμού, Οργάνωσης, Πληροφορικής και Διαφάνειας και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ναυπακτίας.

Γνωρίζει αγγλικά και γαλλικά.

Αντιδήμαρχος 

 • Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνικών Υποθέσεων (Τμημάτων Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νέας Γενιάς και Τουρισμού)
 • Τέλεσης Πολιτικών Γάμων

Ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς γεννήθηκε στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης.

Εκλέγεται αδιάλειπτα Δημοτικός Σύμβουλος Ναυπακτίας από το 2010.

Στην παρούσα δημοτική θητεία, από την 1.1.2024  έχει αναλάβει καθήκοντα Αντιδημάρχου Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνικών Υποθέσεων (Τμημάτων Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νέας Γενιάς και Τουρισμού) και είναι αρμόδιος Αντιδήμαρχος για την τέλεση Πολιτικών Γάμων.  Είναι επίσης μέλος της Δημοτικής Επιτροπής.

Στη δημοτική θητεία 2019-2023 ήταν  Αντιδήμαρχος της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνικών Υποθέσεων (Τμημάτων Κοινωνικής Πολιτικής, Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού και Τουρισμού), αρμόδιος για την τέλεση Πολιτικών Γάμων, καθώς επίσης και Πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ναυπακτίας.

Επαγγελματικά δραστηριοποιείται στο χώρο της εστίασης και είναι Πρόεδρος του Συλλόγου Καφε-Εστιατόρων «Ο Ανεμογιάννης».

Έχει υπάρξει Πρόεδρος του «Ναυπακτιακού Αστέρα» και του «Αποδοτού» Άνω Χώρας.

Είναι παντρεμένος με την Αντωνία Παπαχριστοδούλου.

Αντιδήμαρχος (χωρίς αντιμισθία)

 • Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών
 • Δημοτικής Ενότητας Πλατάνου

 

Ο Αθανάσιος Κούκουνας ασχολείται με τα κοινά από το 1986, αρχικά ως Κοινοτικός Σύμβουλος στην τότε Κοινότητα Αράχωβας Ναυπακτίας και στη συνέχεια ως Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος του Δήμου Πλατάνου.

Το 2010 εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ναυπακτίας. Στις εκλογές του 2014 εκλέγεται εκ νέου Δημοτικός Σύμβουλος αναλαμβάνοντας καθήκοντα Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου Δημοτικής Ενότητας Πλατάνου.

Επανεκλέγεται το 2019 και ορίζεται Προέδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΝ. Από τον Οκτώβριο του 2021 μέχρι τη λήξη της δημοτικής θητείας ανέλαβε καθήκοντα Αντιδημάρχου Διοικητικών Υπηρεσιών και Αντιδημάρχου Δημοτικής Ενότητας Πλατάνου, έχοντας αποποιηθεί την αντιμισθία του. Παράλληλα, ήταν μέλος της Οικονομικής Επιτροπής, της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Ναυπακτίας και του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΝ. 

Το 2023 επανεκλέγεται ανανεώνοντας τη θητεία του ως Αντιδήμαρχος (χωρίς αντιμισθία) Διοικητικών Υπηρεσιών και  Δημοτικής Ενότητας Πλατάνου, ενώ είναι και μέλος της Δημοτικής Επιτροπής.

Είναι παντρεμένος με τη Σοφία Ζιαμπάρα και έχουν αποκτήσει τέσσερα παιδιά, την Βασιλική, την Γεωργία, τον Ανδρέα και τον Επαμεινώνδα.

Αντιδήμαρχος 

 • Αυτοτελούς Τμήματος Προγραμματισμού, Οργάνωσης, Πληροφορικής και Διαφάνειας

Ο Γεώργιος Σιμάκης γεννήθηκε στις 8 Οκτωβρίου 1971. Αποφοίτησε το 1989 από το λύκειο Ναυπάκτου και έλαβε το πτυχίο της Ιατρικής το 1998.

Αφού εξέτισε την στρατιωτική του θητεία στο στρατό ξηράς στο Υγειονομικό και το αγροτικό του στο άγονο Π.Ι Καταφυγίου του Κ.Υ Άνω Χώρας, ειδικεύθηκε στην Παθολογία στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου για 2 χρόνια και στη συνέχεια, από το 2007 έως το 2011 στην Γαστρεντερολογική κλινική του Τζανείου Νοσοκομείου Πειραιά.

Στο διάστημα της ειδικότητας έκανε εξειδίκευση στην Ηπατολογία για 6μήνες στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών υπό την επίβλεψη του Καθηγητή Γαστρεντερολογίας της Ιατρικής Σχολής κ.Παπαθεοδωρίδη. Από το 2011 διατηρεί γαστρεντερολογικό ιατρείο στην Ναύπακτο στην οδό Ιντζέ 9.

Είναι παντρεμένος με την Ζαχαρία Σεβαστή και έχουν μία κόρη.

Αντιδήμαρχος​

 • Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνικών Υποθέσεων (Τμήματος Παιδείας και θεμάτων ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ)
 • Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών (Τμημάτων Υπηρεσίας Δόμησης και Σχεδίου Πόλεως)

 

Ο Νικόλαος Ραυτόπουλος γεννήθηκε το 1964. Τελείωσε το Λύκειο στη Ναύπακτο  και στη συνέχεια μετοίκισε στην Αθήνα. Το 1989 διορίστηκε Δικαστικός Υπάλληλος στο Πρωτοδικείο Αθηνών. Το 1990 μετατίθεται στο Πρωτοδικείο Μεσολογγίου και το 1994 στο Ειρηνοδικείο Ναυπάκτου όπου διετέλεσε προϊστάμενος γραμματείας επί εννέα χρόνια. Το 2022 μετατίθεται στο Ειρηνοδικείο Μεσολογγίου στο οποίο διετέλεσε προϊστάμενος γραμματείας μέχρι τον Ιανουάριο του 2024.

Διετέλεσε:

 • Αντιδήμαρχος Ναυπάκτου 2003 – 2006
 • Μέλος του ΚΕ.ΣΥ της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ναυπακτίας
 • Μέλος του Προεδρείου του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Μεσολογγίου
 • Μέλος του προεδρείου και του ΔΣ της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας (εκλέχθηκε επτά θητείες).
 • Μέλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δικαστικών Υπαλλήλων του Εφετείου Πατρών.
 • Μέλος πολιτιστικών συλλόγων και πρόεδρος του Α.Ο. Λυγιά.

Είναι παντρεμένος με την Δικαστική υπάλληλο Σοφία Ζησιμοπούλου και έχουν δύο παιδιά, τον Απόστολο, αστυνομικό και τον Παύλο, νοσηλευτή. 

  

Αντιδήμαρχος (χωρίς αντιμισθία)

 • Δημοτικής Ενότητας Αντιρρίου

 

Ο Χαράλαμπος Καραδήμας γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μολύκρειο Ναυπακτίας.

Τα σχολικά του χρόνια ήταν στο Μολύκρειο, στο Αντίρριο και στη Ναύπακτο. Έχει εργασθεί στον ιδιωτικό τομέα στην πορθμειακή γραμμή Ρίου-Αντιρρίου και από το έτος 1995 υπηρετεί στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η αγάπη του για το χωριό του τον έκανε να φτιάξει την μόνιμη κατοικία του στο Μολύκρειο.

Από το έτος 2000 υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Ναυπακτίας. Το 2010 έως το 2022 ήταν μέλος του συμβουλίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αιτωλίας και διετέλεσε επίσης Αντιπρόεδρος και Γενικός Γραμματέας.

Στις εκλογές του 2019 εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος Ναυπακτίας και από τότε ασκεί αμισθί τα καθήκοντα του Αντιδημάρχου Δημοτικής Ενότητας Αντιρρίου. Επιπρόσθετα είναι μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και μέλος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ναυπακτίας.

Στις δημοτικές εκλογές του 2023 επενεξελέγη δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη "Συνεργασία Πολιτών" του Βασίλη Γκίζα και ορίστηκε εκ νέου Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Αντιρρίου, χωρίς αντιμισθία.

Είναι παντρεμένος με την Ιωάννα Γιαννοπούλου και έχουν δύο παιδιά.

Αντιδήμαρχος

 • Δημοτικής Ενότητας Χάλκειας

 

Ο Γρηγόριος Δελημάρης γεννήθηκε το 1977 και μεγάλωσε στο Τρίκορφο Χάλκειας του Δήμου Ναυπακτίας.

Συμμετείχε για πρώτη φορά στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023 και εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος Δημοτικής Ενότητας Χάλκειας.  Από την 1.1.2024 έχει αναλάβει καθήκοντα Αντιδημάρχου Δημοτικής Ενότητας Χάλκειας.

Είναι ελεύθερος επαγγελματίας.  Ειναι επίσης μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Τρικόρφου «Ο Άγιος Γεώργιος» και επί 3 συνεχής θητείες διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυνηγετικού Συλλόγου Ναυπάκτου.