Ναύπακτος Πολιτιστικές Διαδρομές

 

Ο Σύλλογος "Ναύπακτος: Πολιτιστικές Διαδρομές" ιδρύθηκε το 1994 με την επωνυμία "Αυτόνομο Καρναβαλικό Συνδικάτο", καθώς τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του η μόνη του ασχολία ήταν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις της πόλης, τις οποίες διοργάνωνε και είχε την αποκλειστική τους ευθύνη. Μετά τον

τρίτο χρόνο η διάθεση των μελών του για προσφορά και δημιουργία επέκτεινε τη δραστηριότητα του Συλλόγου σε εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και έτσι η επωνυμία του άλλαξε σε Σύλλογος "Ναύπακτος :Πολιτιστικές Διαδρομές".

Η παρουσία του στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής είναι έντονη και διαρκής, άλλοτε διοργανώνοντας εκδηλώσεις ο ίδιος και άλλοτε σε συνεργασία με άλλους πολιτιστικούς φορείς, Δήμους και τη Νομαρχία.

Οι δραστηριότητες του Συλλόγου εντάσσονται σε τέσσερις κύκλους.

Α. Αποκριάτικες Εκδηλώσεις

Β. Πολιτιστικός Αύγουστος / Πολιτιστικό Καλοκαίρι

Γ. Εβδομάδα τ’ Αι Δημητριού

Δ. Μουσική, Τέχνη και Λόγος

 

Καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου λειτουργεί η Έκθεση Φωτογραφίας "Η Ναύπακτος του Χθές" στο μόνιμο εκθεσιακό χώρο στα ‘Παλαιά Σφαγεία’ που ως χώρος παραχωρήθηκε από τον Δήμο Ναυπάκτου το 2006, όμως επισκευάσθηκε  και συντηρείται από τον Σύλλογο.

Το φωτογραφικό υλικό που αριθμεί στις 1500 φωτογραφίες περίπου, εμπλουτίζεται συνεχώς από δωρεές συμπολιτών μας και είναι στην διάθεση ερευνητών ή όποιων κάνουν  ανάλογες εργασίες ή μελέτες καθώς παρέχει εικόνες από την πολιτική , οικονομική, αρχιτεκτονική, πολιτιστική και κοινωνική ζωή της πόλης από τα τέλη του 18ου αιώνα έως και σήμερα.

Η Έκθεση είναι επισκέψιμη όλο των χρόνο κατόπιν συνεννόησης.

 

 

 

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ «Ναύπακτος: Πολιτιστικές Διαδρομές»

Πρόεδρος: Κωστία Πανταζή-Φράγκου

Αντιπρόεδρος:  Κωνσταντίνος Κακούρας

Γραμματέας: Αλεξία Παληού

Ταμίας: Νικόλαος Ντζουμάνης

Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων: Αφροδίτη Τηλιγάδα

Μέλη: Μόσχος Φώτης

            Καλλινίκου Ντίνα

 

 

Στοιχεία Επικοινωνίας:

ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ, Παλαιά Σφαγεία, Ναύπακτος, 30300

e: info@politistikesdiadromes.com

facebook: politistikesdiadromes