2ο  ΑΡΧΑΙΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΣΚΑΛΑΣ  9,5  κ’ 22 km

2ο  ΑΡΧΑΙΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΣΚΑΛΑΣ  9,5  κ’ 22 km

2ο  ΑΡΧΑΙΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΣΚΑΛΑΣ  9,5  κ’ 22 km

ΣΚΑΛΑ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019 κ’ ΩΡΑ 09:00 π.μ.

Δύο δρομικοί Ορεινοί αγώνες Μονοπατιών, των 9.5 km και 22 km με θ.υψ. 1.450 μ.

Οι ορεινοί δρομικοί αγώνες διοργανώνονται από το Γυμναστικό Αθλητικό Σωματείο Ναυπακτίας ‘’ΑΓΕΛΑΟΣ’’, από τον ΔΗΜΟ Ναυπακτίας και από τον Πολιτιστικό Σύλλογο ‘’Απανταχού Σκαλιωτών’’

Μεγάλη υποστήριξη παρέχει και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νεοκάστρου.

Επίσης όλοι οι αγώνες είναι υπό την Αιγίδα της Ε.Ο.Σ.Λ.Μ.Α.-Υπ.

Κοντά μας θα βρίσκεται η Εθελοντική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης Μεσολογγίου.

Οι αγώνες θα έχουν την πλήρη ιατρική κάλυψη όπως και παρουσία ασθενοφόρου.

Όλοι οι αθλητές θα είναι Ασφαλισμένοι από την ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ.

Και οι δύο αγώνες των 9.5 κ’ 22 km έχουν δύο βασικά κεντρικά σημεία. Το πρώτο είναι το Αρχαίο Ασκληπιείο της Σκάλας, κατασκευής 700 ετών π.χ. και από τα μεγαλύτερα της Ελλάδος, που ερχόταν ο κόσμος να θεραπευτεί και να γίνει καλά από μεγάλες και σοβαρές ασθένειες. Και το δεύτερο είναι το κεντρικό ανοδικό βασικό μας μονοπάτι 10 km, που ήταν η λεωφόρος της εποχής εκείνης, συνδέοντας την Έπαχτο (Ναύπακτο) με την ορεινή Ναυπακτία, μονοπάτι που οδηγεί στην κεντρική πλατεία του παλιού γραφικού χωριού του Nεοκάστρου σε υψόμετρο 843 μέτρα.

Το ψηλότερο σημείο της διαδρομής είναι τα 911 μ. λίγο πριν από την Μονή Φιλοθέου

Και οι δύο αγώνες είναι αρκετά τεχνικοί, έχοντας μεγάλη ποικιλία στο τερέν που θα ζήλευε ο κάθε δρομέας πάνω στο ορεινό του τρέξιμο. Στο περιβάλλον που εξελίσσεται ο αγώνας, είναι καταπράσινο και σε πολλά σημεία χάνεται ο ήλιος.

Τα μονοπάτια είναι καθαρά και άριστα σηματοδοτημένα, δίνοντας την σιγουριά και την άνεση της δρομικότητας.

Ημερομηνιακά ο αγώνας και με την θετική υψομετρική διαφορά των 1.450 μ. είναι ότι καλύτερο για ένα crash test για τις 29 Ιουνίου στο Olympus Marathon 2019.

*Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι ενήλικες, άνω των 18 ετών.

*Φίλοι μας με Δεξιότητες κατόπιν επικοινωνίας, αγωνίζονται όπου επιλέξουν.

*Ο αγώνας των 9,5 km είναι μία καταπληκτική διαδρομή που αποτελείται από το 85% από μονοπάτια διαφόρων ειδών, αλλά και με αρκετά Τεχνικά σημεία και Περάσματα. Το υπόλοιπο 15% προς τον Τερματισμό είναι κατηφορικό και σε δασική διαδρομή.

*Ο αγώνας των 22 km συνεχίζοντας τον μεγάλο κύκλο της διαδρομής δίνοντας 1.450 μ. θετικής υψομετρικής διαφοράς, αποτελείται από το 90% από μονοπάτια και το υπόλοιπο 10% προς τον Τερματισμό,  κατηφορικό και σε δασική διαδρομή.

Το πρώτο και ένα μικρό μέρος στο ενδιάμεσο των αγώνων, είναι Κοινό.

*Όλοι οι αθλητές τρέχουν με προσωπική τους ευθύνη.

*Η Εκκίνηση και ο Τερματισμός και των δύο αγώνων θα είναι μπροστά από το κτίριο του Πολιτιστικού Συλλόγου ‘’Απανταχού Σκαλιωτών’’ στο κέντρο του πανοραμικού χωριού της Σκάλας Ναυπακτίας (μόλις 4 km από την πόλη της Ναυπάκτου).

*Η Γραμματεία των αγώνων για την παραλαβή του Αθλητικού νούμερου συμμετοχής θα λειτουργήσει στο κτίριο του Πολιτιστικού Συλλόγου και θα ανοίξει Σάββατο απόγευμα, από τις 18:00 έως και τις 22:00 και Κυριακή πρωί, από τις 07:00 π.μ έως τις 08:30 π.μ. πριν από την Εκκίνηση του αγώνα (Τα ωράρια θα τηρηθούν με ευλάβεια).

*Οι Δηλώσεις Συμμετοχής θα γίνονται  αποκλειστικά μέσω της Ηλεκτρονικής Φόρμας Εγγραφής πατώντας ΕΔΩ.

*Οι εγγραφές θα ανοίξουν στις 6 Απριλίου ημέρα Σάββατο. Για την εύρυθμη διεξαγωγή των αγώνων, οι Δηλώσεις Συμμετοχής θα γίνονται ΔΕΚΤΕΣ έως και τις 4 Ιουνίου, ημέρα Τρίτη και ώρα 23:00.

*Η Οικονομική Συμμετοχή για τον αγώνα των 9.5 km θα είναι επτά ευρώ (7 €) – Ενώ για τον αγώνα των 22 km θα είναι δεκατρία ευρώ (13 €) .

Μέρος των χρημάτων θα δοθεί για την οικονομική ενίσχυση διεξαγωγής των Παιδικών ορεινών αγώνων Vertical k’ Μονοπάτι 4 km: 2ο Ενετικό Μονοπάτι Ναυπάκτου, οι οποίοι διεξάγονται το Σάββατο απόγευμα 8 Ιουνίου στις 18:00 στο Κάστρο της Ναυπάκτου, έχοντας το Επίπεδο των μεγάλων και ολοκληρωμένων αγώνων.

*Η κατάθεση των χρημάτων θα γίνεται μέσω της τράπεζας Eurobank στον Λογαριασμό:        GR  2402603020000750200596921

Δικαιούχος είναι το Γυμναστικό Αθλητικό Σωματείο Ναυπακτίας ΑΓΕΛΑΟΣ.

*Καλό είναι η κατάθεση των χρημάτων να γίνεται απευθείας σε υποκατάστημα της Eurobank για να αποφεύγεται η επιπλέον οικονομική χρέωση της μεταφοράς από άλλη τράπεζα, που θα την επιβαρύνεται ο καταθέτης.

*Θα υπάρχει Ηλεκτρονική Χρονομέτρηση, για την σωστή καταγραφή των αθλητών αλλά και για την επίσημη έκδοση των αποτελεσμάτων.

*Βραβεύσεις: Σε όλους τους Τερματίζοντες, θα απονέμεται Μετάλλιο Τερματισμού, Μπλουζάκι Τεχνικό, Έπαινος και τσάντα που θα περιέχει: νερό, χυμό και ένα σάντουιτς.

*Κύπελλα: θα απονεμηθούν  στους Τρεις πρώτους και στις Τρεις πρώτες, της Γενικής Κατάταξης Τερματισμών των αγώνων (9.5 κ’ 22 km), όπως επίσης και στους Τρεις πρώτους και στις Τρεις πρώτες, των παραπάνω αναγραφομένων αγωνιστικών κατηγοριών.

Επίσης θα υπάρξει ειδική βράβευση στους μεγαλύτερα ηλικιακά: Γυναίκα κ’ Άνδρα.

*Οι πρώτοι αθλητές και αθλήτριες της Γενικής κατάταξης, ΔΕΝ θα ξανά βραβεύονται στις επιμέρους κατηγορίες.  

*Οι Σταθμοί Τροφοδοσίας: Για τον αγώνα των 9.5 km θα είναι Τέσσερις (4), ενώ για τον αγώνα των 22 km θα είναι έξη (6).

Θα έχουν πλήρη κάλυψη διατροφικών προϊόντων: Νερό – Coca  cola – μπισκότα αλμυρά / γλυκά κ.α. αγωνιστικά εδέσματα.

Αναλυτικά για τα 9.5 km: 1οCP στο 2ο km o μύλος του Κύρκου, 2οCP στο 4οkm Κουβαράδες, 3οCP στο 5οkm το Αρχαίο Ασκληπιείο, και 4οCP στο 7ο km θέση Κοτρώνη.

Για τα 22 km: Οι δύο πρώτοι είναι κοινοί, 3ο CP στο 10km Κεντρική πλατεία Νεοκάστρου 843 υψομ., 4ο  CP στο 12 km Παναγιά Θιλοθέου και μετά πέφτουμε στο 5ο CP στο 14.5 km του Αρχαίου Ασκληπιείου, συνεχίζοντας για το 6ο CP στο 18 km και προς τον Τερματισμό.

*Εδώ μπορείτε να δείτε την διαδρομή των 9.5 km:

*Εδώ μπορείτε να δείτε την διαδρομή των 22 km:


Για οτιδήποτε νεότερο θα υπάρχει ενημέρωση στο site του αγώνα,

http://agelaos-gymnaf.gr/

ΠΡΟΣΒΑΣΗ:  Ενώ βρισκόμαστε στην Περιμετρική οδός της Ναυπάκτου, ερχόμενοι από την Ανατολική μεριά της Άμφισσας, στην 2η Είσοδο της Ναυπάκτου, υπάρχει η ταμπέλα με ένδειξη ΣΚΑΛΑ και Ιερά Μονή Μεταμόρφωση του Σωτήρος, κάνετε δεξιά και μετά από περίπου 3km ανηφορικά, συναντάτε μία διχάλα, ευθεία πηγαίνετε για την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως, Αριστερά μπαίνετε στο κέντρο του χωριού.

Ερχόμενοι από την πλευρά του Αντιρρίου, στην τέταρτη έξοδο για την πόλη της Ναυπάκτου, συναντάτε την έξοδο της ΣΚΑΛΑΣ, όπου ακολουθείτε τα προαναφερόμενα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Runningnews.gr   –   advendure.gr   –   Nafpaktianews.gr   –  Npress.gr -Runningpress.gr   –  lepantortv.gr