ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Ποιες είναι οι υποχρεώσεις των ιδιοκτητών/κηδεμόνων ζώων συντροφιάς

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει

 

Ο Δήμος Ναυπακτίας σε συνεργασία με την Επιτροπή Παρακολούθησης και Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς, τα φιλοζωικά σωματεία και τους εθελοντές καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια (στειρώσεις, καταγραφή, φροντίδα, σίτιση και εμβολιασμό) για την αντιμετώπιση του φαινομένου της αύξησης των αδέσποτων ζώων, μέσω της σωστής πληροφόρησης των πολιτών βάσει της κείμενης νομοθεσίας.

Τον Ντίνο Μακρυγιάννη υποδέχθηκε στο Δημαρχείο ο Βασίλης Γκίζας

 

Τον τίμησε «για την πνευματική του ευεργεσία στην Ναυπακτία»

 

Σε εξέλιξη ο Διαγωνισμός για τη μελέτη της Μαρίνας Ναυπάκτου

Β.Γκίζας: «Ένα ακόμη καθοριστικό βήμα για την αναβάθμιση του παραλιακού μας μετώπου»

 

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, βρίσκεται σε εξέλιξη ο ανοικτός δημόσιος διαγωνισμός για τη «Σύνταξη Μελετών στο πλαίσιο της κατασκευής, βελτίωσης και συντήρησης των Λιμενικών Υποδομών», προϋπολογισμού 608.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ.

Τιμητική Εκδήλωση για τον Ντίνο Μακρυγιάννη στις 22 Ιουνίου στο Αρχοντικό Μπότσαρη

Ο Δήμος Ναυπακτίας και η Αδελφότητα Ναυπακτίων Νομού Αττικής «Ο Έπαχτος» πραγματοποιούν τιμητική εκδήλωση για τον Ντίνο Μακρυγιάννη το Σάββατο 22 Ιουνίου 2024 και ώρα 20:00 στον Αύλειο Χώρο του Ιδρύματος Δημητρίου και Αίγλης Μπότσαρη Ναυπάκτου (Αρχοντικό Μπότσαρη).

 

Ακολουθεί το πρόγραμμα της Εκδήλωσης:

19:45 Προσέλευση κοινού

20:00 Καλωσόρισμα, Πρόεδρος Αδελφότητας Ναυπακτίων κ. Κωνσταντίνος Βουτσινάς

20:15 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

ΣΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ Θ.ΚΟΤΡΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗ ΦΙΛΟΖΩΪΚΗ ΔΡΑΣΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

Σε εξαιρετικά θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Αντιδημάρχου Διεύθυνσης Περιβάλλοντος Δ.Ναυπακτίας κ.Θωμά Κοτρωνιά με το Φιλοζωικό Σωματείο «Φιλοζωική Δράση Ναυπάκτου».

Στη συνάντηση συμμετείχαν η Πρόεδρος του Σωματείου κ.Μαγδαληνή Μαραγιάννη και τα μέλη κ.Διονυσία Κουβέλη, κ.Φωτεινή Μπαλάφα, κ.Σοφία Αναγνοπούλου, η οποία είναι και μέλος της Πενταμελούς Επιτροπής Παρακολοήθησης, η κ. Αντιγόνη Μαρογιάννη, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΟΥ ΔΕΔΔΗΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, ξεκίνησε να εκτελείται το σημαντικό έργο υπογειοποίησης του εναέριου δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ, συνολικού προϋπολογισμού 1,8 εκ ευρώ, με σκοπό την ενίσχυση της ανθεκτικότητας του δικτύου έναντι των καιρικών φαινομένων.

Το έργο εκτελείται από τον ΔΕΔΔΗΕ με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και για τον Δήμο Ναυπακτίας προβλέπει την υπογειοποίηση του δικτύου μέσης και χαμηλής τάσης μήκους 11 km περίπου.

Αναλυτικότερα, θα πραγματοποιηθούν οι εξής παρεμβάσεις:

Υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

Σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024, ο Δήμος Ναυπακτίας βρίσκεται στην κατηγορία 3 με ΥΨΗΛΟ ΚΙΝΔΥΝΟ εκδήλωσης πυρκαγιάς.  Για το λόγο αυτό, το σύνολο των αρμοδίων υπηρεσιών βρίσκεται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας.  Ενώ, απευθύνεται έκκληση στους πολίτες να τηρούν τις οδηγίες και να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί ως προς τα ακόλουθα:

Δεν καίμε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά

Ισχυρή σύσταση προς τους ιδιοκτήτες οικοπέδων

Ο Δήμος Ναυπακτίας απευθύνει ισχυρή σύσταση στους ιδιοκτήτες οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που την τρέχουσα περίοδο προβαίνουν στον καθαρισμό τους ότι, φέρουν την αποκλειστική ευθύνη της απομάκρυνσης των κλαδιών και λοιπών αδρανών αντικειμένων από τις ιδιοκτησίες τους, κάτι που δεν υποχρεούνται να πράξουν οι υπηρεσίες του Δήμου, οι οποίες και δεν έχουν τη δυνατότητα αυτή.

Στην τελική ευθεία οι εργασίες ανάπλασης της πλατείας Ι.Ν.Αγίας Παρασκευής Κάτω Δάφνης

Ο Δήμαρχος Βασίλης Γκίζας με τον Αντιδήμαρχο Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννη Παπαϊωαννίδη και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Δάφνης Νίκο Σιτίστα επισκέφθηκαν το σημείο όπου τις ημέρες αυτές πραγματοποιούνται επιστρώσεις με κυβόλιθους για να ακολουθήσουν οι φυτεύσεις για την τελική διαμόρφωση της πλατείας.

Πολύ σύντομα, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Δάφνης θα έχουν στη διάθεσή τους ένα σαφώς αναβαθμισμένο χώρο που θα βελτιώσει αισθητά την καθημερινότητά τους.

Ευχαριστήριο Δελτίο Τύπου Tου Κοινωνικού Παντοπωλείου - Δομή Παροχής Συσσιτίου του Δήμου Ναυπακτίας

Tο Κοινωνικό Παντοπωλείο - Δομή Παροχής Συσσιτίου του Δήμου Ναυπακτίας, εκφράζει ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ για την προσφορά των κάτωθι επιχειρήσεων/οργανισμών στο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ - ΔΟΜΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΣΥΣΣΙΤΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ.

Σελίδες