Αναστέλλεται η λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων του Δήμου Ναυπακτίας για 14 ημέρες

Αναστέλλεται η λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων του Δήμου Ναυπακτίας για 14 ημέρες

Αναστέλλεται η λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων του Δήμου Ναυπακτίας για 14 ημέρες
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ναύπακτος, Τ.Κ. 303 00
t: +30 26343 60149
e: press@nafpaktos.gr
Ναύπακτος, 10.3.2020

Νεότερη ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις στο θέμα του νέου κορονοϊού

Σε συνέχεια της συστηματικής ενημέρωσης προς τους δημότες, ο Δήμος Ναυπακτίας γνωστοποιεί την αναστολή λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών μονάδων για τις επόμενες 14 ημέρες, στο πλαίσιο της απόφασης του Υπουργού Υγείας κ.Βασίλη Κικίλια για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού.

Στις εκπαιδευτικές μονάδες (δημόσιες και ιδιωτικές) που αναστέλλουν τη λειτουργία τους στο Δήμο μας συμπεριλαμβάνονται βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, σχολεία, ΙΕΚ, καθώς επίσης και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-μΕΑ) του Δήμου Ναυπακτίας.

Σύμφωνα με τον κ.Κικίλια, πρόκειται για προληπτικό μέτρο με στόχο τη μείωση της διασποράς του κορονοϊού, ενώ θα υπάρξει ειδική μέριμνα τόσο για τους εργαζόμενους γονείς όσο και για τις επιχειρήσεις που πλήττονται.

Ο Δήμος Ναυπακτίας από την πρώτη στιγμή αντιμετωπίζει, και θα συνεχίζει να αντιμετωπίζει, με σοβαρότητα και ψυχραιμία το θέμα προβαίνοντας σε τακτές ενημερώσεις προς τους δημότες, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες και τηρώντας τα μέτρα που υποδεικνύονται από τους δημόσιους φορείς υγείας.

Καλούμε για ακόμη μία φορά τους δημότες να επιδείξουν ιδιαίτερη υπευθυνότητα σε θέματα ατομικής υγιεινής, καθαριότητας των χώρων και αερισμού αυτών, αλλά και να προστατεύσουν τα άτομα του περιβάλλοντός τους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.