«Απάτες στο Διαδίκτυο και Τρόποι Προστασίας»

«Απάτες στο Διαδίκτυο και Τρόποι Προστασίας»

Σήμερα η Ενημερωτική Εκδήλωση σε συνεργασία

με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Ο Δήμος Ναυπακτίας και η Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποιούν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «ΑΠΑΤΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ», σήμερα Τετάρτη, 25 Μαΐου 2022 και ώρα 19:00’, στην Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα Ναυπάκτου. Εισηγητές θα είναι οι Αξιωματικοί του 3ου Τμήματος της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος/ΕΛ.ΑΣ. Ευθύμιος Λύσσαρης, Αστυνόμος Α’ - Ειδικός Επιστήμων και Αργύρης Κατσούλης, Αρχιφύλακας.  Τη συζήτηση θα συντονίσει η Αθανασία Σταμοπούλου, δημοσιογράφος ΕΡΤ.

Είναι γεγονός ότι, η αλματώδης αύξηση χρήσης του διαδικτύου τα τελευταία χρόνια έχει μεγιστοποιήσει τις δυνατότητες διάπραξης νέων μορφών απάτης.  Όπως συμβαίνει και στον πραγματικό κόσμο, έτσι και στο Διαδίκτυο, υπάρχουν επιτήδειοι που έχουν σκοπό να κλέψουν είτε τα προσωπικά στοιχεία (όνομα, διεύθυνση, τηλέφωνο, κτλ) είτε τα χρήματα των χρηστών.  Για το λόγο αυτό, ο κάθε χρήστης θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικός και ενήμερος για τους κινδύνους που ελλοχεύουν. 

Κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής εκδήλωσης θα αναλυθούν τρόποι προστασίας απέναντι στις κυριότερες μορφές διαδικτυακής απάτης και θα αναπτυχθούν ζητήματα που αφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στον εκφοβισμό και τον εξαναγκασμό μέσω του διαδικτύου.

Μετά την τοποθέτηση των εισηγητών, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να θέσει σχετικά ερωτήματα.

  • Θα τηρηθούν τα ισχύοντα μέτρα προστασίας από την πανδημία COVID-19.