«Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΠΟΥΛΙΩΝ» Θεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια την Τετάρτη 2 Αυγούστου στον Κήπο «Ξενία»

«Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΠΟΥΛΙΩΝ» Θεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια την Τετάρτη 2 Αυγούστου στον Κήπο «Ξενία»

Ο Δήμος Ναυπακτίας σε συνεργασία με το Θεατρικό Εργαστήρι της Ειρήνης Ευαγγελάτου «Δρώντων Κάθαρσις» παρουσιάζουν την Τετάρτη, 2 Αυγούστου 2023 και ώρα 21:00’, στον Κήπο του «Ξενία», τη θεατρική παράσταση «Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΠΟΥΛΙΩΝ», σε παραγωγή του Θεάτρου Κνωσός και διασκευή-σκηνοθεσία του Γιάννη Καλατζόπουλου.

Πρόκειται για μία μουσικοθεατρική διαδραστική παράσταση για όλη την οικογένεια, εμπνευσμένη από τους «ΟΡΝΙΘΕΣ» του Αριστοφάνη.

  • ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Λίγα λόγια για το έργο

Αντλώντας υλικό από τους σύγχρονους προβληματισμούς του ανθρώπου και τα κοινωνικά φαινόμενα, «Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΠΟΥΛΙΩΝ» δίνει νέα πνοή στο κλασικό έργο διατηρώντας με απόλυτο σεβασμό τις αξίες και το ύφος του Αριστοφάνη.  Η ελευθερία, η ειρήνη, η ευτυχία, η αξία του ονείρου σε αντιδιαστολή με τον πόλεμο, τον ατομικισμό και τον καιροσκοπισμό  είναι κάποια από τα θέματα που πραγματεύεται η παράσταση με τρόπο παιγνιώδη και εύληπτο για τα παιδιά. Θέματα διαχρονικά και ταυτόχρονα πιο επίκαιρα από ποτέ, εμπνέουν αισιόδοξα τη νέα γενιά, δηλαδή το μέλλον του τόπου, να αναλάβει δράση και να ψάξει για τη δική της «Νεφελοκοκκυγία».

Με γνώμονα την ψυχαγωγία και τους παιδευτικούς στόχους του θεάτρου, η παράσταση βασίζεται στην ενεργητική συμμετοχή των παιδιών και στην αλληλεπίδρασή τους  με  τους  ηθοποιούς. 

Συντελεστές

ΔΙΑΣΚΕΥΗ - ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Γιάννης  Καλατζόπουλος

ΣΚΗΝΙΚΑ-ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ: Χριστίνα Οικονόμου

ΜΟΥΣΙΚΗ:   Δημήτρης Λέκκας

ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ : Ειρήνη Ευαγγελάτου

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ: Δημήτρης Παπαδόπουλος

ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ: Κατερίνα Ανδριοπούλου

ΒΟΗΘΟΣ ΧΟΡΟΓΡΑΦΟΥ: Ηλιάνα  Παρασκευοπούλου

ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗΣ: Φίλιππος  Περιστέρης

ΠΡΟΒΟΛΗ-ΠΡΟΩΘΗΣΗ:  Δήμητρα Βουρδούκα

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: Λυδία Βελή

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΟΣΤΟΥΜΙΩΝ:  Atelier Tsiouni

ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Θοδωρής Κόκκινος

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΗΧΟΥ: Γιάννης Θάνος

ΗΘΟΠΟΙΟΙ:  

Αρβανιτάκης Μάκης, Ευαγγελάτου Ειρήνη, Θεοδωράκης Μιχάλης, Μουντζουρέας Νώντας,  Φρίγγης Νάσος, Βασιλείου Βάσια,  Κούλη Βασιλική,  Βιργινία Μιχαήλ,  Μπουρανή Ελευθερία,  Μωρόγιαννη  Χριστίνα, Ηλιάνα  Παρασκευοπούλου

Παραγωγή: Θέατρο Κνωσός