«ΟΙΚΟΘΕΑΤΡΟ»: Με επιτυχία οι παραστάσεις του 1ου και 6ου Δ.Σ. Ναυπάκτου

«ΟΙΚΟΘΕΑΤΡΟ»: Με επιτυχία οι παραστάσεις του 1ου και 6ου Δ.Σ. Ναυπάκτου

Συνεχίζονται με επιτυχία  στην Παπαχαραλάμπειο αίθουσα Ναυπάκτου, οι θεατρικές παραστάσεις μαθητών των Δημοτικών Σχολείων Ναυπάκτου, που διοργανώνει για 11η χρονιά η Περιβαλλοντική οργάνωση "Πράσινο+Μπλέ" σε συνδιοργανώσει με τον Δήμο Ναυπακτίας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου στις 18:00, υλοποιήθηκαν οι θεατρικές παραστάσεις του 6ου  Δημοτικού Σχολείου τάξη γ’ και του 1ου Δημοτικού Σχολείου τάξη β1’, με τα έργα «Ο βυθός θύμωσε» και «Η ωραία μολυσμένη», αντίστοιχα.

Τους θεατές καλωσόρισε όπως και κάθε Κυριακή ο υπεύθυνος συντονισμού δράσεων του Πράσινο +Μπλε Ξύδης Τάσος ο οποίος ευχαρίστησε θερμά για τη συμμετοχή τα δημοτικά σχολεία διευθυντές και εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν, ενώ οι παρευρισκόμενοι θεατές κάθε ηλικίας, χειροκρότησαν τη προσπάθεια των μαθητών.

Συγχαρητήρια αξίζουν στους εκπαιδευτικούς του 6ου Δ.Σ. Ναυπάκτου Καμάρα Νεκταρία δασκάλα της γ’ τάξης, και στον θεατρολόγο Θανασούλια Ανδρέα, καθώς και για το 1ο ΔΣ Ναυπάκτου στη Πολυδώρου Βασιλική δασκάλα της β1΄ταξης και τη θεατρολόγο  Κρητικού Θωμαΐς, τον εικαστικό Παντελή Διονύση και για τη διασκευή κειμένων τη θεατρολόγο Γιαλούρη Φωτεινή,  οι οποίοι με πολύ αγάπη σκηνοθέτησαν τις παραστάσεις και στήριξαν τους μαθητές στην προσπάθειά τους.

Η δράση υλοποιείται με την υποστήριξη των χορηγών:  προϊόν βούτυρο LURPAK της εταιρίας Arlα , 1η ΓΕΝ Αιτωλοακαρνανίας, υγρά μαντηλάκια Wet Hankies της εταιρίας ΜΕΓΑ, αλυσίδα καταστημάτων τροφίμων S/M ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ Ρίου Αντιρρίου Χαρ. Τρικούπης, αγνό ξίδι Το Μετόχι και το κατάστημα παιχνιδιών JUMBO Ναυπάκτου.

Εφαρμόζοντας υγειονομικό πρωτόκολλο, τις θεατρικές παραστάσεις παρακολουθήσαν ΜΟΝΟ πρόσωπα επιλογής της οικογένειας για κάθε μαθητή ή μαθήτρια Δημοτικού Σχολείου ή ΚΔΑΠ του Δήμου Ναυπακτίας που συμμετέχει σε θεατρική παράσταση και όχι  περισσότερα από 100 άτομα συνολικά.

Οι επόμενες δύο θεατρικές παραστάσεις θα υλοποιηθούν τη Κυριακή 13 Μαρτίου στις 18;00 στη Παπαχαραλάμπειο αίθουσα Ναυπάκτου, εφαρμόζοντας το ίδιο ακριβώς υγειονομικό πρωτόκολλο.

Η 1η παράσταση θα είναι από το 1ο  ΔΣ Ναυπάκτου τάξη β2’ με τίτλο «Ντο, Ρε, Μι, Φα Ανακύκλωσα εγώ… ανακύκλωσε κι εσύ» διασκευή και η 2η παράσταση από το 3ο ΔΣ Ναυπάκτου τάξη δ’ με τίτλο «Δωσ’ μου μια δεύτερη ευκαιρία» της Χρυσάνθης Καραΐσκου.