«ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ» ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΓΑΛΑΤΑ

«ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ» ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΓΑΛΑΤΑ

Γ. Παπαϊωαννίδης: «Οραματιστήκαμε, μελετήσαμε και ωριμάσαμε ένα έργο

που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των κατοίκων»

 

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πράσινου Ταμείου εγκρίθηκε η πρόταση για το έργο ανάπλασης και διαμόρφωσης του κοινόχρηστου χώρου στη θέση Παλιόστανη (Κοινότητα Γαλατά) και εντάχθηκε προς χρηματοδότηση στον Άξονα Προτεραιότητας 2: «Αστική Αναζωογόνηση και Λοιπές Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» του Προγράμματος «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου».

Με προϋπολογισμό 274.405,28 ευρώ, η μελέτη του έργου στοχεύει στην ανάδειξη της Κοινότητας του Γαλατά, στην αξιοποίηση του χώρου προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών, καθώς και στην περαιτέρω τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής. Βασικές κατευθύνσεις της μελέτης είναι η αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση, αλλά και η εξυπηρέτηση ειδικών χρήσεων και αναγκών (κίνηση ΑμεΑ). Ο χώρος θα περιλαμβάνει τρία επιμέρους τμήματα και συγκεκριμένα την πλατεία, το χώρο παιχνιδιού και το χώρο υπαίθριου αμφιθεάτρου.

Ο Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ.Γιάννης Παπαϊωαννίδης δήλωσε σχετικά: «Η ένταξη και της πλατείας του Γαλατά στο Πράσινο Ταμείο αποτελεί μία ακόμη σημαντική εξέλιξη στην προσπάθειά μας για την αναβάθμιση και ανάπτυξη των Κοινοτήτων μας. Οραματιστήκαμε, μελετήσαμε και ωριμάσαμε ένα έργο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των κατοίκων και βελτιώνει την καθημερινότητά τους».