Αναδεικνύεται η διαδρομή που οδηγεί στο Κάστρο της Ναυπάκτου

Αναδεικνύεται η διαδρομή που οδηγεί στο Κάστρο της Ναυπάκτου

Ο Δήμος Ναυπακτίας συνεχίζει τις ενέργειες αναβάθμισης του ιστορικού μνημείου

Με στόχο την ανάδειξη και αναβάθμιση της διαδρομής που οδηγεί στο Κάστρο της πόλης της Ναυπάκτου, ο Δήμος Ναυπακτίας προχωρά στον ηλεκτροφωτισμό της. Η σχετική μελέτη του έργου που εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπακτίας, προϋπολογισμού 574.500,00 ευρώ, συντάχθηκε από την Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Ναυπακτίας και περιλαμβάνει φωτιστικά σώματα σύγχρονης τεχνολογίας LED, μικρής κατανάλωσης και καλής ποιότητας φωτισμού, που θα τοποθετηθούν κατά μήκος της διαδρομής ώστε να αναδειχθούν τα φυσικά χαρακτηριστικά του τοπίου, λαμβάνοντας ταυτόχρονα μέτρα για ελαχιστοποίηση της φωτορύπανσης. Σημειώνεται ότι, το έργο υποβλήθηκε ως πρόταση για χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα Τοπικής Ανάπτυξης της Αιτωλικής Αναπτυξιακής ΑΕ ΟΤΑ.

Ο Δήμος Ναυπακτίας δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στο ιστορικό μνημείο προχωρά, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος και το Δασαρχείο Ναυπάκτου, σε ενέργειες που προσβλέπουν στην προστασία και ανάδειξή του.  

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται το διευρυμένο ωράριο, ο καθαρισμός και η κοπή δέντρων πέριξ του Κάστρου, η συντήρηση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού που έχει ως αποτέλεσμα την, για πρώτη φορά, επί σειρά μηνών φωταγώγησή του, αλλά και πρωτοβουλίες όπως οι συνεργασίες με το Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων και το Πανεπιστήμιο Πατρών.