Ανοίγει αυλαία το «ΟΙΚΟθέατρο» για 12η χρονιά! Θεατρικές παραστάσεις από το 4ο και 1ο Δ.Σ. Ναυπάκτου

Ανοίγει αυλαία το «ΟΙΚΟθέατρο» για 12η χρονιά! Θεατρικές παραστάσεις από το 4ο και 1ο Δ.Σ. Ναυπάκτου

Συνεχίζεται για 12η  χρονιά, η πολυβραβευμένη προσπάθεια ευαισθητοποίησης των μαθητών της Α’ βάθμιας εκπαίδευσης της Ναυπάκτου σε θέματα οικολογίας, υλοποιώντας σειρά θεατρικών παραστάσεων, με τη συνδιοργάνωση της περιβαλλοντικής οργάνωσης “Πράσινο+Μπλέ”, του Δήμου Ναυπακτίας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Σκοπός είναι η εμπλοκή και ενημέρωση των μικρών μαθητών, εκπαιδευτικών αλλά και των γονέων σε μια εκπαιδευτική και βιωματική δράση με θέμα την Οικολογία και το Περιβάλλον, μέσα από το θέατρο.

Με την βοήθεια των θεατρολόγων, εκπαιδευτικοί και μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, μετατρέπουν οικολογικά παραμύθια και όχι μόνο, σε θεατρικές παραστάσεις, τις οποίες και ανεβάζουν στην Παπαχαραλάμπειο αίθουσα,  ξεκινώντας από την Κυριακή 05 Μαρτίου στις 18.00, με δύο θεατρικές παραστάσεις από το 4ο και το 1ο Δημοτικά Σχολεία Ναυπάκτου και την είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Χορηγοί και υποστηρικτές της δράσης είναι το προϊόν βούτυρο LURPAK της εταιρίας Arlα, τα υγρά μαντηλάκια Wet Hankies της εταιρίας ΜΕΓΑ, το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ , η αλυσίδα καταστημάτων τροφίμων S/M ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ και ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 1ης ΓΕΝ Αιτωλοακαρνανίας.

Μια δράση στην οποία όλα αυτά τα χρόνια, έχουν συμμετάσχει περισσότεροι από 2.000 μαθητές, έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι από 20.000 θεατές και έχει βραβευτεί από διοργανώσεις όπως: *TEDx Athens, *Eco City Awards, *Best City Awards, *Event Awards κ.α.

  * Συνεχίζοντας να MENOYME ΑΣΦΑΛΕΙΣ συστήνουμε τη χρήση μάσκας προστασίας στους θεατές που θα παρακολουθήσουν τις παραστάσεις.

 

Πρόγραμμα Θεατρικών Παραστάσεων:

5 Μαρτίου στις 18.00

1. «Η μεγάλη απόδραση» των αδελφών Fam, 4ο Δ.Σ. Ναυπάκτου – τάξη Δ’

2. «Το χρυσό κουκούτσι» του Παναγιώτη Δημητρόπουλου, 1ο Δ.Σ. Ναυπάκτου – τάξη Ε2’

12 Μαρτίου στις 18.00

1. «Ο Καραγκιόζης Οικολόγος» της Μαρίας Αργυρίου, 3ο Δ.Σ. Ναυπάκτου - τάξη Δ’

2. «Τα απορρίμματα απορούν» διασκευή, 1ο Δ.Σ. Ναυπάκτου – τάξη Ε1’

19 Μαρτίου στις 18.00

«Ο δρακοπόταμος» της Βάσως Μιχαηλάκη - Αρφαρά, ΚΔΑΠ  Ναυπάκτου

 

Για περισσότερες πληροφορίες: Πράσινο+Μπλε, 693 6052 888, info@prasinomple.gr