Δήλωση του Ντίνου Ζορμπά για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Δήλωση του Ντίνου Ζορμπά για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος με αρμοδιότητες για την εποπτεία και το συντονισμό των αρμοδιοτήτων για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς του Δήμου Ναυπακτίας κ.Ντίνος Ζορμπάς, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Με αφορμή της σημερινή παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ζώων, είναι μια καλή ευκαιρία να προβληματιστούμε.  Γιατί;  Γιατί πολύ απλά κάθε αδέσποτο ζώο ήταν κάποτε δεσποζόμενο.

Ως Δήμος Ναυπακτίας στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού μας συμβουλίου λάβαμε την απόφαση να παρέχουμε δωρεάν υπηρεσίες σήμανσης και στειρώσεων σε ευπαθείς ομάδες και συγκεκριμένα σε ΑμεΑ, πολύτεκνους, τρίτεκνους, μονογονεϊκές οικογένειες, σε όσους λαμβάνουν ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, σε κτηνοτρόφους και σε κάθε συνδημότη μας που δηλώνει εισόδημα έως 12.000 ευρώ.

Πρόκειται για μία απόφασή μας που αποτελεί ένα πρόσθετο ανάχωμα στο τραγικό φαινόμενο της εγκατάλειψης των ζώων.  Η πολυπόθητη ωστόσο λύση θα έρθει μόνο όταν όλοι μας αποκτήσουμε συνείδηση απέναντι στα ζώα.

Ευχή μου, παραμένει πάντα, μια μέρα κάθε αδέσποτο να έχει το δικό του σπίτι.  Μέχρι τότε, θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό!»