ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Ναύπακτος τ.κ. 303 00
Τηλ.: 26343 60102
Fax: 26343 60116
e-mail: info@nafpaktos.gr

Ναύπακτος 27-02-2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ναύπακτος αλλάζει
Μεγάλη συμμετοχή εταιρειών στη δημοπρασία για την ανάπλαση του Ιστορικού κέντρου της Ναυπάκτου

Δεκατρείς Τεχνικές Εταιρείες από όλη την Ελλάδα κατέθεσαν προσφορά στην δημοπρασία για την ανάπλαση του Ιστορικού κέντρου της Ναυπάκτου, προϋπολογισμού 2.580.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Την Τετάρτη 6 Μαρτίου θα ανοιχτούν οι προσφορές και θα γίνει γνωστός ο ανάδοχος και η έκπτωση με την οποία θα εκτελεστεί το έργο. Η τελική υπογραφή της σύμβασης και η έναρξη των εργασιών αναμένεται τον Μάιο, αφού ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες.
Το έργο, που θα αλλάξει τη μορφή του κέντρου της πόλης, ενισχύοντας τον χαρακτήρα της καστρούπολης, μετά από μια μαραθώνια διαδικασία (οι μελέτες ξεκίνησαν από το 2016) και αφού εξασφάλισε όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις (Κ. Α. Σ. κλπ) μπαίνει στην τελική ευθεία για την υλοποίησή του.
Ταυτόχρονα:
 Στο Ξενία έχουν ήδη ξεκινήσει οι πρώτες εργασίες για την μετατροπή του σε τουριστικό – πολιτιστικό πολυχώρο, με χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωσή του στους 18 μήνες (χρηματοδότηση ΕΣΠΑ, Δήμος Ναυπακτίας).
 Στην τελική φάση για την υπογραφή της σύμβασης με τον εργολήπτη, βρίσκεται το «πολιτιστικό μονοπάτι» στην Καστρούπολη και αναμένεται η έναρξη των εργασιών μέσα στον Μάρτιο, με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο.
 Για τον πεζοδιάδρομο στο Γρίμποβο, ολοκληρώθηκε, επιτέλους, η πολύπλοκη διαδικασία των εγκρίσεων και αναμένεται η χρηματοδότησή του από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η δημοπράτηση του έργου.
 Για το τουριστικό καταφύγιο στο Γρίμποβο, προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ, προχωρά η διαδικασία για τη χρηματοδότησή του από το πρόγραμμα Interreg.
 Η ανάπλαση με δημιουργία πλατείας στην Αγία Παρασκευή είναι στην διαδικασία των εγκρίσεων από τις αρμόδιες υπηρεσίες (αναμένεται χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Leader).
 Τα πεζοδρόμια μετά από τον Σκα προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς και χρηματοδότηση του Δήμου.
 Η αποκατάσταση του παραλιακού δρόμου της Παλαιοπαναγιάς έχει ξεκινήσει με ορατά τα πρώτα αποτελέσματα.
 Στο γήπεδο του Λυγιά έγιναν οι απαραίτητοι έλεγχοι για την ποιότητα του χλοοτάπητα, με σύγχρονα μηχανήματα, τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά και αναμένεται η οριστική παραλαβή του. Παράλληλα αναμένεται η έγκριση από την Γ.Γ.Α. της συνολικής αναβάθμισης του γηπέδου με νέα αποδυτήρια, κερκίδες, φωτισμό, περίφραξη, χώρο στάθμευσης και καφέ προϋπολογισμού 600.000 ευρώ (πρόγραμμα Φιλόδημος).
 Η αποκατάσταση του νοτιοανατολικού τμήματος του Κάστρου και η ανάδειξη των κρηνών στην καστρούπολη, έργα της Εφορείας Αρχαιοτήτων, αναμένουν χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Leader.
 Η πρόταση για δημιουργία ανοικτού κέντρου Εμπορίου, με τη συμμετοχή του Εμπορικού συλλόγου και δεκάδων επιχειρήσεων του κέντρου, που προβλέπει αναπλάσεις από την οδό Κορυδαλλέως (ΚΕΠ) μέχρι το Δημαρχείο, αναμένει την έγκρισή της από το αντίστοιχο πρόγραμμα.
 Ο Δήμος Ναυπακτίας με ίδια μέσα τελειώνει την διαμόρφωση του κοινόχρηστου χώρου στην «ξεχασμένη» (μέχρι τώρα) Βρύση της Αγάπης, στον κοινόχρηστο χώρο απέναντι από το Δασαρχείο και θα συνεχίσει σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο την διαμόρφωση – ανάδειξη του αλσυλλίου στο Γρίμποβο. Η αναβάθμιση της πίστας ΒΜΧ στο αλσύλλιο έχει κατατεθεί για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα Leader.
 Τα γήπεδα στα σχολεία, γεμάτα από παιδιά κάθε απόγευμα, ολοκληρώνονται με τη διαμόρφωση του προαυλίου στο 3ο Γυμνάσιο.
 Το Ειδικό Σχολείο, μια σοβαρή υποδομή για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, προχωρά και αναμένεται η ολοκλήρωσή του, αποδεικνύοντας ότι η Ναυπακτία έχει ευαισθησίες.
 Η δημοπρασία για 14 νέες παιδικές χαρές (σε όλες τις εργατικές κατοικίες, στο Κεφαλόβρυσο, στο ΞΕΝΙΑ και σε πολλές κοινότητες) βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο και αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης τον επόμενο μήνα.
 Η αναβάθμιση του Βιολογικού καθαρισμού της Ναυπάκτου βρίσκεται στο τέλος της, οπότε εξασφαλίζεται η καθαρότητα στις θάλασσες της πόλης μας.
 Τον επόμενο μήνα αναμένεται η δημοσίευση σε ΦΕΚ του νέου προεδρικού διατάγματος για τους όρους δόμησης και τις χρήσεις γης στον παραδοσιακό οικισμό της Ναυπάκτου, κατοχυρώνοντας την αύξηση των συντελεστών δόμησης αλλά και την προστασία του χαρακτήρα της πόλης. Ταυτόχρονα είναι σε εξέλιξη η διαδικασία εκπόνησης του Γ.Π.Σ. του πρώην Δήμου Ναυπάκτου.
Συνεχίζουμε, αλλάζουμε:
Η ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας, η ανάδειξη της καστρούπολης και του θαλάσσιου μετώπου – σημαντικά εργαλεία για την τουριστική ανάπτυξη – ήταν είναι και θα είναι στο κέντρο της προσοχής του Δήμου Ναυπακτίας. Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα μακροπρόθεσμου σχεδιασμού. Οι προσπάθειες ξεκίνησαν εδώ και χρόνια και ήρθε η ώρα να αποδώσουν καρπούς. Η καλή συνεργασία των αιρετών με τις υπηρεσίες του Δήμου, η επιμονή στους στόχους, ο καθημερινός αγώνας όλων, φέρνει αποτελέσματα.