ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Β.ΓΚΙΖΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΠΛΗΞΑΝ ΤΗΝ ΝΑΥΠΑΚΤΟ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Β.ΓΚΙΖΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΠΛΗΞΑΝ ΤΗΝ ΝΑΥΠΑΚΤΟ

"Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την Ναύπακτο προκάλεσαν ζημιές στο δίκτυο ύδρευσης, πτώσεις κλαδιών και παράσυρση τραπεζοκαθισμάτων κυρίως στις παραλιακές οδούς ενώ, στην πλατεία του Λιμανιού αποκολλήθηκε τμήμα του τοιχίου της νότιας πλευράς. Σε όλες τις περιπτώσεις η επέμβαση των μηχανημάτων και του προσωπικού του δήμου και της ΔΕΥΑΝ υπήρξε άμεση από την πρώτη στιγμή εξέλιξης των φαινομένων, όπως και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπάκτου και της Αστυνομίας.

Όσον αφορά συγκεκριμένα στο τμήμα της οδού Καλυδώνος, που για πολλά χρόνια πλημμύριζε κατά τη διάρκεια των βροχοπτώσεων προκαλώντας σοβαρότατα προβλήματα, θα ήθελα να διευκρινίσω ότι η παρέμβαση που ολοκληρώσαμε πριν από λίγους μήνες, όπως είχαμε τονίσει από την πρώτη στιγμή, μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα κατά 70% και πάντα στο μέτρο του δυνατού. Ενδεικτικά αναφέρω ότι στις προηγούμενες επίσης έντονες βροχοπτώσεις της 11ης Δεκεμβρίου 2022, δεν πλημμύρισαν ισόγειες κατοικίες και καταστήματα και το έργο λειτούργησε αποτελεσματικά.

Όπως έχουμε επισημάνει, οριστική λύση στο πρόβλημα μπορεί να υπάρξει μόνο με τη συνολική αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων που καταγράφονται στην ευρύτερη περιοχή. Για το λόγο αυτό, έχει ήδη ολοκληρωθεί η σχετική μελέτη από τη ΔΕΥΑΝ για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής με έργο που θα εκτελεστεί μέσω χρηματοδότησης.

Σε κάθε περίπτωση εργαζόμαστε καθημερινά και καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ώστε ζητήματα και σοβαρά προβλήματα που για χρόνια παρέμεναν άλυτα, να τα αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα."

 

Βασίλης Γκίζας, Δήμαρχος Ναυπακτίας

 

[φωτο: Λεωνίδας Μούκας]