Διαδικασία για παραχωρήσεις δικαιώματος απλής χρήσης χώρων Ζώνης Λιμένα χρονικής διάρκειας μικρότερης των τριών ετών

Διαδικασία για παραχωρήσεις δικαιώματος απλής χρήσης χώρων Ζώνης Λιμένα χρονικής διάρκειας μικρότερης των τριών ετών

Παρακαλούμε όπως επισπεύσατε τις σχετικές ενέργειες υποβολής στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο αιτήματος για παραχώρηση δικαιώματος απλής χρήσης χώρων συνοδευόμενο από τα κάτωθι προβλεπόμενα δικαιολογητικά:

1.Τοπογραφικό διάγραμμα  εις τριπλούν το οποίο:

▪ φέρει υπογραφή από Διπλωματούχο Μηχανικό ανάλογης ειδικότητας και θεώρηση από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ναυπακτίας.

▪ απεικονίζει ευκρινώς και με διαφορετικό χρώμα τον αιτούμενο προς παραχώρηση χώρο σε σχέση με τις εγκεκριμένες οριογραμμές αιγιαλού – παραλίας και Χερσαίας Ζώνης Λιμένα.

αναγράφει ακριβώς την έκταση του αιτούμενου χώρου σε τετραγωνικά μέτρα.

 ▪ Αναφέρει το σκοπό χρήσης του κοινόχρηστου χώρου (π.χ. τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων)

▪ Αναγράφει τον αριθμό της απόφασης καθορισμού Χερσαίας Ζώνης του λιμένα καθώς και την εγκριτική αυτής απόφαση του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ή του Νομάρχη αναλόγως της χρονολογίας έκδοσης της και το ΦΕΚ δημοσίευσής της εφόσον έχει δημοσιευθεί

▪ αναγράφει ότι συνοδεύει τη σχετική πράξη – απόφαση παραχώρησης της οποίας αποτελεί αναπόσπαστο μέρος.

2. Όταν πρόκειται να αναπτυχθούν τραπεζοκαθίσματα εντός Χερσαίας Ζώνης Λιμένα, ο ενδιαφερόμενος παραχωρησιούχος προσκομίζει και την άδεια λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, στην οποία αναγράφεται ο επιτρεπόμενος αριθμός των τραπεζοκαθισμάτων, που δύναται να αναπτύξει ο ενδιαφερόμενος σε δημόσιο κοινόχρηστο χώρο.

3. Όταν πρόκειται να αναπτυχθούν τραπεζοκαθίσματα στην περιοχή Λιμένος Ναυπάκτου, ο ενδιαφερόμενος παραχωρησιούχος προσκομίζει και την έγκριση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτ/νίας & Λευκάδας

Επίσης όσων  επιχειρηματιών οι Άδειες υγειονομικού ενδιαφέροντος είναι παλαιού τύπου και δεν αναγράφουν τον ακριβή αριθμό τραπεζοκαθισμάτων (τ.μ) που θα πρέπει να αναπτύσσουν στον εξωτερικό παραλιακό χώρο δεν θα έχουν ισχύ εάν δεν τροποποιηθούν.

4. Φωτοαντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή Διαβατηρίου ενδιαφερόμενου – ιδιοκτήτη

5. Καταστατικό εταιρείας όπου κρίνεται απαραίτητο

6. Όπου υφίσταται αυθαίρετες κατασκευές (Βεβαίωση Στατικής επάρκειας από Διπλωματούχο Μηχανικό)

(Ν 4504 /2017 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει)

 Προκειμένου να σας παραχωρηθεί το δικαίωμα απλής χρήσης  χώρων στη Χερσαία Ζώνη Λιμένος Αντιρρίου  Ναυπάκτου, Κρυονερίου και Κάτω Βασιλικής αντίστοιχα,  σύμφωνα με την εγκύκλιο 8321.6/01/12-3-2012 του Υ.Π.Α.Α.Ν. και Δεδομένου ότι η όλη διαδικασία (κατάθεσης αίτησης κλπ.) θα πρέπει να ολοκληρωθεί ώστε να είναι νόμιμη η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, παρακαλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες, να επισπεύσουν την σχετική διαδικασία,  έτσι ώστε να αποφευχθούν καθυστερήσεις ,αυθαίρετες καταλήψεις και επιβολή διοικητικών προστίμων από τις Λιμενικές Αρχές.

                                                                                                  

                                                                                                             Με εκτίμηση

                                                                                      ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

                                                                                                         ΤΣΕΛΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ.