Δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο αποκτούν Κοινότητες του Δ.Ναυπακτίας

Δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο αποκτούν Κοινότητες του Δ.Ναυπακτίας

Γ. Παπαϊωαννίδης: «Στόχος μας η σταδιακή κάλυψη όλου του Δήμου»

Δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο διαθέτουν πλέον οι Κοινότητες του Δήμου Ναυπακτίας: Γραμμένη Οξυά, Κυδωνιά, Λιβαδάκι, Μανδρινή, Κλεπά και Περδικόβρυση.  Πολύ σύντομα αντίστοιχη πρόσβαση θα έχουν και οι Κοινότητες: Δορβιτσά, Καλλονή και Αχλαδόκαστρο.

Σε συνέχεια του Προγράμματος WiFi for Europe (WiFi4EU) που εξασφαλίστηκε για την εγκατάσταση δικτύου ευρυζωνικής πρόσβασης με πολυσημειακές ζεύξεις, καθώς και ζεύξεις σημείο προς σημείο, στην πόλη της Ναυπάκτου, ο Δήμος προχωρά, με ίδια μέσα, στην επέκταση της δωρεάν πρόσβασης στο διαδίκτυο στις Κοινότητες της ορεινής Ναυπακτίας, ξεκινώντας από τις πιο απομακρυσμένες.

Ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και Προγραμματισμού κ.Γιάννης Παπαϊωαννίδης σημείωσε σχετικά ότι «σε συνέχεια της εγκατάστασης συνολικά δέκα νησίδων κάλυψης (HotSpots/Access Points) στην πόλη της Ναυπάκτου, επεκτείνουμε τη δυνατότητα της δωρεάν ασύρματης πρόσβασης - WiFi και στις Κοινότητες του Δήμου μας.  Ξεκινήσαμε από τις πλέον απομακρυσμένες και σταδιακά θα καλύψουμε το σύνολο των Κοινοτήτων.  Βασικός μας στόχος είναι οι δημότες και οι επισκέπτες μας να απολαμβάνουν υπηρεσίες ελεύθερης πρόσβασης στο διαδίκτυο χωρίς κανένα απολύτως κόστος».