Εγκρίθηκε η μελέτη για την πλατεία της Κ.Δάφνης

Εγκρίθηκε η μελέτη για την πλατεία της Κ.Δάφνης

Γ. Παπαϊωαννίδης: «Πρόκειται για έργο που θα δώσει νέα πνοή στην περιοχή»

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο και η μελέτη για την πλατεία της Κάτω Δάφνης στη θέση Αγία Παρασκευή.  Η μελέτη προβλέπει εκτέλεση έργων ανάπλασης στον κοινόχρηστο χώρο του Ιερού Ναού και πρόκειται να υποβληθεί προς χρηματοδότηση στο Πράσινο Ταμείο.

Και η συγκεκριμένη παρέμβαση αποτελεί μέρος ενός συνόλου παρεμβάσεων του δήμου που προσβλέπει στη  βελτίωση της οργάνωσης, της λειτουργικότητας και στην ενίσχυση των χώρων συνάθροισης των πολιτών κάθε ηλικίας σε κάθε Κοινότητα του Δήμου.

Την παρουσίαση της μελέτης στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποίησε ο Ειδικός Συνεργάτης του Δημάρχου, Αρχιτέκτονας Μηχανικός κ.Κωνσταντίνος Πετράκος. Όπως ανέφερε ο ίδιος, για την ανάδειξη του Ιερού Ναού καθώς και του δημόσιου χαρακτήρα του χώρου μελετήθηκε η γύρω περιοχή, τα στοιχεία και τα υλικά του χώρου. Το προτεινόμενο σχέδιο αποσκοπεί στη συνολική βελτίωση του τόπου και στην ανάδειξη και ενεργοποίηση του κοινόχρηστου χώρου μπροστά από τον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής

Σύμφωνα με τη μελέτη προβλέπονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

  • Διαμόρφωση δυο επίπεδων στον κοινόχρηστο χώρο, όπου το καθένα απευθύνεται στην εκάστοτε είσοδο του ναού
  • Επίστρωση του δρόμου που οδηγεί περιμετρικά του Ναού με κυβόλιθους σκυροδέματος
  • Συγκρότηση πυρήνα φύτευσης, επικάλυψης πατημένου χώματος, ο οποίος φιλοξενεί τον υπάρχων πλάτανο
  • Διαμόρφωση χώρων πρασίνου στο νοτιοανατολικό άκρο και τοποθέτηση δέντρων κατά μήκος αυτών

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ.Γιάννης Παπαϊωαννίδης δήλωσε σχετικά: «Και η συγκεκριμένη παρέμβαση, όπως και οι αντίστοιχες των πλατειών Τζαβελλαίων, Κεφαλοβρύσου και Γαλατά εντάσσονται στη γενικότερη φιλοσοφία της δημοτικής αρχής για την ισόρροπη ανάπτυξη του Δήμου μας, αλλά και για τη δημιουργία εστιών που θα τονώσουν τη συνοχή και τη συνάθροιση των τοπικών κοινωνιών.  Εδώ και πολλά χρόνια, η εικόνα του κοινόχρηστου χώρου στην Κάτω Δάφνη δε συνάδει με την εικόνα που επιθυμούμε για μία από τις μεγαλύτερες Κοινότητες του δήμου μας.  Ερχόμαστε λοιπόν να αποκαταστήσουμε την εικόνα αυτή δρομολογώντας ένα έργο που θα δώσει νέα πνοή στην περιοχή».