Εκ νέου ενημέρωση των Προέδρων για τα αντισταθμιστικά οφέλη του αιολικού πάρκου

Εκ νέου ενημέρωση των Προέδρων για τα αντισταθμιστικά οφέλη του αιολικού πάρκου

 

Σύσκεψη για το αιολικό πάρκο της Μακρυνόρος Α.Ε. με τους Προέδρους των όμορων Τοπικών Κοινοτήτων πραγματοποιήθηκε υπό τον Δήμαρχο Ναυπακτίας κ.Βασίλη Γκίζα. Στη συγκεκριμένη σύσκεψη, που αποτελεί συνέχεια της ενημέρωσης του Δημάρχου για τα αντισταθμιστικά οφέλη, συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι κ.Θωμάς Κοτρωνιάς και κ.Γιάννης Παπαϊωαννίδης και οι Πρόεδροι Καταφυγίου κ.Αλέκος Θεοδωρόπουλος, Γαύρου κ.Δήμος Λουκοδήμος, Ελευθέριανης κ.Δημήτρης Κατσούδας, Αναβρυτής κ.Γιώργος Αλεξόπουλος και Ανθοφύτου κ.Κώστας Φούντζηλας.

Ο κ.Γκίζας αφού ενημέρωσε εκ νέου τους Προέδρους για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε, συζήτησε μαζί τους αναλυτικά τον τρόπο διάθεσης των αντισταθμιστικών.  Οι Πρόεδροι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το χειρισμό του θέματος από τη δημοτική αρχή, αλλά και για το γεγονός ότι πρώτη φορά δρομολογήθηκε με πλήρη διαφάνεια και σε γνώση όλων ένα τέτοιο ζήτημα.

Επισημαίνεται ότι, ο Δήμος μας αναμένεται να επωφεληθεί σε έργα, μελέτες και παρεμβάσεις ύψους 860.000,00 ευρώ, κατά τη φάση εγκατάστασης του συγκεκριμένου αιολικού πάρκου.  Όσον αφορά ευρύτερα στο ζήτημα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ο Δήμος Ναυπακτίας, αφουγκραζόμενος τις τοπικές κοινωνίες, επιθυμεί την εγκατάστασή τους με λελογισμένο τρόπο και δε συνηγορεί στη δημιουργία αιολικών πάρκων σε περιοχές που πρέπει να προστατευτούν, όπως η Βαράσοβα, το Κρυονέρι και η Σαράνταινα.

 

 

Δείτε το Δελτίο Τύπου εδώ.