Ενημέρωση για κρούσμα COVID19 στον Δήμο Ναυπακτίας

Ενημέρωση για κρούσμα COVID19 στον Δήμο Ναυπακτίας

Άμεση εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ

 

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, μετά την επιβεβαίωση κρούσματος COVID19 σε εργαζόμενο του Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, άμεσα τέθηκαν σε εφαρμογή τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.  Συγκεκριμένα, εκκενώθηκε το κτήριο όπου συστεγάζονται η συγκεκριμένη Διεύθυνση καθώς  και η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, έγιναν εκτεταμένες απολυμάνσεις, ενώ το σύνολο των εργαζομένων των συγκεκριμένων υπηρεσιών υποβάλλεται σε εξετάσεις ανίχνευσης του ιού από το πρωί.  Σημειώνεται επίσης ότι, η Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών έχει ήδη δρομολογήσει την εξέταση για το σύνολο των δημοτικών υπαλλήλων την ερχόμενη εβδομάδα.

Με δεδομένο ότι, τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται αύξηση των κρουσμάτων στο Δήμο Ναυπακτίας, τόσο ο Δήμαρχος κ.Βασίλης Γκίζας όσο και τα μέλη της δημοτικής αρχής και οι αρμόδιες Υπηρεσίες βρίσκονται σε συνεχή επαφή και στενή συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, την Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, την Τ.Ο.Μ.Υ. Μεσολογγίου και το Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου.  Πλέον σε καθημερινή βάση, πραγματοποιούνται επαναλαμβανόμενα rapid tests για τον εντοπισμό νέων κρουσμάτων, με στόχο να περιοριστεί η διασπορά του ιού.  Ο Δήμος λαμβάνει όλα τα αναγκαία και προβλεπόμενα μέτρα που υποδεικνύονται, προβαίνοντας σε συνεχείς ενημερώσεις.

Η αποφυγή μετάδοσης του ιού είναι ατομική ευθύνη και υπόθεση όλων μας.  Για το λόγο αυτό, φοράμε μάσκα σε όλους τους χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς, και αποφεύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις.  Η κατάσταση που βιώνουμε είναι σαφώς δύσκολη, ωστόσο με νηφαλιότητα και υπευθυνότητα θα τα καταφέρουμε. 

 

Δείτε το Δελτίο Τύπου εδώ.