Εντάχθηκε στο «Φιλόδημος ΙΙ» το έργο κατασκευής ραμπών και WC ΑμεΑ στα Σχολεία της Ναυπακτίας

Εντάχθηκε στο «Φιλόδημος ΙΙ» το έργο κατασκευής ραμπών και WC ΑμεΑ στα Σχολεία της Ναυπακτίας

Ζ.Χοχτούλας: «Συνεχίζουμε έως ότου πάψουν να υπάρχουν εμπόδια»

Στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» εντάχθηκε με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών το έργο του Δήμου Ναυπακτίας με τίτλο «Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ σε σχολικές μονάδες». Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου, αναμένεται να πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις στα σχολεία του Δήμου, με σκοπό τη βελτίωση των υποδομών για την ακόμη καλύτερη εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρία.

Το έργο, προϋπολογισμού 146.004,84 ευρώ, έχει ως φορέα υλοποίησης το Δήμο Ναυπακτίας, και θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» με το ποσό των 66.960,00 ευρώ. Η υλοποίησή του περιλαμβάνει εργασίες κατασκευής ραμπών για την πρόσβαση ΑμεΑ στις σχολικές μονάδες, καθώς επίσης και εργασίες κατασκευής WC ΑμεΑ, με όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την αυτόνομη εξυπηρέτησή τους.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ.Ζαχαρίας Χοχτούλας, με αφορμή την ένταξη προς χρηματοδότηση του εν λόγω σημαντικού έργου δήλωσε: «Η πολιτική μας βούληση για την ανεξάρτητη και ανεμπόδιστη κίνηση των ΑμεΑ μέσα στην πόλη, αλλά και η πρόσβασή τους σε κάθε σημείο αυτής, έχει καταρχάς αποτυπωθεί με τη συγκρότηση της Επιτροπής Προσβασιμότητας. Πεποίθησή μας είναι πως η βελτίωση των υποδομών που αφορούν στην εξυπηρέτησή τους αποτελεί ύψιστη υποχρέωση του Δήμου και όχι μία ακόμη επιλογή. Οι παρεμβάσεις μας αποδεικνύουν πως αντιλαμβανόμαστε τη σπουδαιότητα αυτών των έργων και δε θα σταματήσουμε έως ότου πάψουν να υψώνονται εμπόδια στο διάβα τους».