Με γοργούς ρυθμούς οι καθαρισμοί σε όλο το εύρος του Δήμου Ναυπακτίας

Με γοργούς ρυθμούς οι καθαρισμοί σε όλο το εύρος του Δήμου Ναυπακτίας

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν σε όλο το εύρος του Δήμου Ναυπακτίας εκτεταμένοι καθαρισμοί στους κοινόχρηστους χώρους από τα συνεργεία της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, αλλά και τον ανάδοχο που έχει προκύψει μέσα από διαγωνιστική διαδικασία και κάνει παρεμβάσεις εντός των προβλεπόμενων της σύμβασης που έχει υπογράψει με τον Δήμο.

Αξίζει να επισημανθεί πως, παρά το γεγονός ότι φέτος καθυστέρησαν οι οκτάμηνες προσλήψεις του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά και παρά τη διαγωνιστική διαδικασία που επελέγη, η ο οποία σημειωτέων εξασφάλισε οικονομικό όφελος για τον Δήμο, οι καθαρισμοί ξεκίνησαν έγκαιρα εντός του πρώτου δεκαημέρου του Μαΐου. Εδώ, θα πρέπει να σημειωθεί επίσης πως, εάν είχαν ξεκινήσει νωρίτερα, ο Δήμος Ναυπακτίας, λόγω της φύσης του αντικειμένου, θα έπρεπε εντός λίγων μόλις εβδομάδων να επαναλάβει στα ίδια σημεία τις εργασίες. 

Οι παρεμβάσεις, οι οποίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί εντός του μηνός Ιουνίου, θα συνδράμει και το προσωπικό που θα προσληφθεί για την κάλυψη δράσεων αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών (πυροπροστασία).  Τη δεδομένη στιγμή, προτεραιότητα έχει δοθεί στους ευαίσθητους χώρους, όπως προαύλια σχολείων και νεκροταφεία ενώ, σήμερα Δευτέρα, 11 Μαΐου 2020 ολοκληρώθηκαν οι σχετικές εργασίες στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής και το οικόπεδο Παπαχαραλάμπους στην Ναύπακτο.  Αντίστοιχα προχωρούν οι εργασίες σε όλο τον Δήμο Ναυπακτίας πάντα σε συνεργασία των συνεργείων και του αναδόχου με τους Προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων.

Οι δημότες καλούνται από την πλευρά τους να προβούν σε καθαρισμούς των οικοπέδων τους στο πλαίσιο της κοινωνικής συνευθύνης. Συγκεκριμένα θα πρέπει βάσει και των όσων ρητά ορίζονται να κόψουν και να απομακρύνουν χόρτα και άλλα εύφλεκτα υλικά από τα οικόπεδά τους, αλλά και να φροντίζουν για την περιοδική επιμέλειά τους.  Κοινός στόχος όλων μας ο σεβασμός στο περιβάλλον και η βελτίωση της καθημερινότητάς μας.