Με επιτυχία άνοιξε η αυλαία στο “ΟΙΚΟθέατρο”

Με επιτυχία άνοιξε η αυλαία στο “ΟΙΚΟθέατρο”

Με επιτυχία ξεκίνησαν οι θεατρικές παραστάσεις της βραβευμένης δράσης «ΟΙΚΟθέατρο» των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων Ναυπάκτου, που υλοποιεί για 11η χρονιά  η περιβαλλοντική οργάνωση "Πράσινο+Μπλε" σε συνδιοργανώσει με τον Δήμο Ναυπακτίας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

   Την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου, υλοποιήθηκαν στην Παπαχαραλάμπειο αίθουσα Ναυπάκτου, οι δύο πρώτες θεατρικές παραστάσεις του 4ου  Δημοτικού σχολείου Ναυπάκτου με τα έργα  «Η Μεσόγειος είμαι και δεν είμαι πια εδώ» Του Βαγγέλη Ηλιόπουλου και «Το Βρωμοχώρι » της Σοφίας Ζαραμπούκα. Συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς του 4ου Δ.Σ. Ναυπάκτου, Τσολοδήμου Ουρανία  δασκάλα της Γ’ τάξης, στη θεατρολόγο Κρητικού Θωμαΐς και τη μουσικό Παντελή Ελένη, καθώς και στους εκπαιδευτικούς του ΚΔΑΠ Αντιρρίου τη θεατρολόγο Κανέλου Λαμπρίνα για τη καθοδήγηση των μικρών μαθητών, τον μουσικό Νικολάου Θωμά και την χοροδιδάσκαλο Σιτοκωνσταντίνου Άντζελα.

   Παρόντες ο αντιδήμαρχος Αντιρρίου Καραδήμας Χαράλαμπος και η πρόεδρος της ΚΕΔ Ναυπακτίας Καφκιά Άντα, οι οποίοι και χαιρέτησαν τη δράση τονίζοντας τη σημασία της.

   Με τη παρουσία της τίμησε τη διοργάνωση η συγγραφέας παιδικών οικολογικών παραμυθιών Τασάκου Τζέμη η οποία με τη σειρά της χαιρέτησε τη δράση. 

   Η δράση υλοποιείται με την υποστήριξη των χορηγών:  προϊόν βούτυρο LURPAK της εταιρίας Arlα , 1η ΓΕΝ Αιτωλοακαρνανίας, υγρά μαντηλάκια Wet Hankies της εταιρίας ΜΕΓΑ, αλυσίδα καταστημάτων τροφίμων S/M ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ Ρίου Αντιρρίου Χαρ. Τρικούπης, αγνό ξίδι Το Μετόχι και το κατάστημα παιχνιδιών JUMBO Ναυπάκτου.

    Εφαρμόζοντας υγειονομικό πρωτόκολλο, τις θεατρικές παραστάσεις παρακολουθήσαν ΜΟΝΟ πρόσωπα επιλογής της οικογένειας για κάθε μαθητή ή μαθήτρια Δημοτικού σχολείου ή ΚΔΑΠ του Δήμου Ναυπακτίας που συμμετέχει σε θεατρική παράσταση και όχι  περισσότερα από 100 άτομα συνολικά.

  Οι επόμενες δύο θεατρικές παραστάσεις θα υλοποιηθούν τη Κυριακή 27 Φεβρουαρίου στις 18;00 στη Παπαχαραλάμπειο αίθουσα Ναυπάκτου, εφαρμόζοντας το ίδιο ακριβώς υγειονομικό πρωτόκολλο.

  Η 1η παράσταση θα είναι από το 6ο ΔΣ Ναυπάκτου τάξη γ’ με τίτλο «ο βυθός θύμωσες» διασκευή και η 2η παράσταση από το 1ο ΔΣ Ναυπάκτου τάξη β2’ με τίτλο «η ωραία Κοιμισμένη» διασκευή.  

      Το γραφείο τύπου