Ξεκίνησαν με επιτυχία οι θεατρικές παραστάσεις στο «ΟΙΚΟθέατρο» 2024

Ξεκίνησαν με επιτυχία οι θεατρικές παραστάσεις στο «ΟΙΚΟθέατρο» 2024

 

Ξεκίνησαν με επιτυχία, στη Ναύπακτο οι πρώτες θεατρικές παραστάσεις μαθητών των Δημοτικών Σχολείων, που διοργανώνει για 13η χρονιά η Περιβαλλοντική οργάνωση «Πράσινο+Μπλε» σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ναυπακτίας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου υλοποιήθηκαν με επιτυχία στην Παπαχαραλάμπειο αίθουσα οι δύο πρώτες θεατρικές παραστάσεις.

Η πρώτη ήταν του 35ου Δημοτικού σχολείου Πάτρας (τάξη Δ') και η δεύτερη του 3ου Δημοτικού σχολείου Ναυπάκτου (τάξη Δ2’), με τα έργα «Η πολιτεία των πουλιών» που είναι μία διασκευή του έργου Όρνιθες του Αριστοφάνη και το  «Το νησί του ποτέ ποτέ» που είναι μία διασκευή του έργου της Μαρίνας Γιώτη, αντίστοιχα.

Τους θεατές καλωσόρισε ο υπεύθυνος συντονισμού δράσεων του «Πράσινο +Μπλε» κ.Τάσος Ξύδης, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά για την συμμετοχή τα δημοτικά σχολεία και τους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν. Παρών ήταν και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ναυπακτίας κ.Άγγελος Σταυρόπουλος, ο οποίος αφού τόνισε τη σημασία υλοποίησης παρόμοιων δράσεων, συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.

Καλή επιτυχία στους μαθητές τους ευχήθηκαν και οι Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων που συμμετείχαν. Οι παρευρισκόμενοι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και οι μικροί θεατές κάθε ηλικίας, χειροκρότησαν τη προσπάθεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών τους, εισπράττοντας με τον καλύτερο τρόπο, μηνύματα για την κλιματική αλλαγή.

Συγχαρητήρια αξίζουν στους εκπαιδευτικούς του 35ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών, στον διευθυντή κ.Κυριάκο Κυριτσόπουλο, στη δασκάλα της Δ1’ τάξης κ.Ευγενία Βασιλακοπούλου και στη Θεατρολόγο του σχολείου κ.Τέτη Ζέρβα, καθώς και στην Διευθύντρια του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπάκτου κ.Βάσω Πολυδώρου, στην δασκάλα της Δ’ τάξης κ.Ηρώ Κουτσιμπέλου, στην κ.Μαρία Ασπρούλια που έκανε τη διασκευή του έργου, στην κ.Ξανθή Κόκκαλη και την κ.Μαριάννα Κιτσοπούλου για τον χορό και την χορογραφία, την κ.Μαριαλενα Μπόκαρη για το τραγούδι και φυσικά για την σκηνοθεσία του έργου στην κ.Φωτεινή Γιαλούρη.

Την προσεχή Κυριακή 3 Μαρτίου στις 18:00 θα υλοποιηθούν οι θεατρικές παραστάσεις:

«Όταν η κοκκινοσκουφίτσα συνάντησε την πρασινοσκουφίτσα» της Στ.Κάτσου Καντάνη από το 3ο Δ.Σ. Ναυπάκτου – Τάξη Γ’

«Ο Καραγκιόζης Οικολόγος» της Μαρίας Αργυρίου από το 4ο Δ.Σ. Ναυπάκτου – Τάξη Δ’

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ