Ξεκίνησαν οι παρεμβάσεις στην οδό Καλυδώνος

Ξεκίνησαν οι παρεμβάσεις στην οδό Καλυδώνος

Γ. Παπαϊωαννίδης: «Αντιμετωπίζουμε προβλήματα  που για χρόνια έμεναν άλυτα»

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, ξεκίνησαν οι εργασίες για τη διευθέτηση των ομβρίων στην οδό Καλυδώνος.  Η συγκεκριμένη οδός, είναι γνωστό ότι, εδώ και πολλά χρόνια πλημμυρίζει κατά τη διάρκεια των έντονων βροχοπτώσεων με αποτέλεσμα να καταγράφονται σοβαρά προβλήματα προσβασιμότητας και πλημμυρών στις ισόγειες κατοικίες και τα καταστήματα.

Στο σημείο εκτέλεσης των εργασιών ο Δήμαρχος κ.Βασίλης Γκίζας, ο Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ.Γιάννης Παπαϊωαννίδης και ο Αντιδήμαρχος κ.Ντίνος Τσουκαλάς  συναντήθηκαν σήμερα με τον ανάδοχο εργολάβο κ.Βασίλη Φούντζηλα. Σύμφωνα με τη μελέτη, θα κατασκευαστούν ένας επιπλέον αγωγός που θα διοχετεύει τα όμβρια στην οδό Τσάρα, αλλά και δύο σχαρωτοί αύλακες κάθετα στις δύο πλευρές της οδού Καλυδώνος, ώστε να διοχετεύονται τα ύδατα από τη μία πλευρά στην οδό Τσάρα και από την άλλη στην οδό Μεναίχμου.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ.Γιάννης Παπαϊωαννίδης δήλωσε: «Το πρόβλημα είναι γνωστό εδώ και χρόνια.  Βούλησή μας είναι μέσω χρηματοδότησης που θα εξασφαλίσουμε από το ΕΣΠΑ να αντιμετωπίσουμε οριστικά και συνολικά τα πλημμυρικά φαινόμενα που καταγράφονται στην περιοχή.  Τόσο στην οδό Καλυδώνος όσο και στις οδούς Αθ.Νόβα (Μεσολογγίου), Τσάρα και Μεναίχμου. Έως ότου όμως γίνει αυτό, οφείλουμε να διευθετήσουμε, στο μέτρο του δυνατού,  το θέμα με άμεσες παρεμβάσεις περιορίζοντας τη συσσώρευση του μεγάλου όγκου των ομβρίων κυρίως στην Καλυδώνος, όπου εντοπίζεται και το μεγαλύτερο ζήτημα. Σε συνεργασία με τα στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών δρομολογήσαμε και ολοκληρώσαμε σε σύντομο χρονικό διάστημα τις διαδικασίες και ήδη ξεκίνησε η εκτέλεση των εργασιών.  Η παρούσα δημοτική αρχή εργάζεται καθημερινά με στόχο να αφουγκράζεται τις ανάγκες των πολιτών και να αντιμετωπίζει τα προβλήματα που για χρόνια παρέμεναν άλυτα».