Ξεκίνησε ο διαγωνισμός για την ανάπλαση του Κοινόχρηστου Χώρου στο Κεφαλόβρυσο Ζ. Χοχτούλας: «Το ανατολικό τμήμα της Ναυπάκτου αλλάζει όψη»

Ξεκίνησε ο διαγωνισμός για την ανάπλαση του Κοινόχρηστου Χώρου στο Κεφαλόβρυσο Ζ. Χοχτούλας: «Το ανατολικό τμήμα της Ναυπάκτου αλλάζει όψη»

Ξεκίνησε η διαγωνιστική διαδικασία για το έργο «Ανάπλαση-ανάδειξη του Κοινόχρηστου  Χώρου Κεφαλοβρύσου στο Ανατολικό Τμήμα της Ναυπάκτου», προϋπολογισμού 198.000,00 ευρώ (με Φ.Π.Α.). Πρόκειται για μία από τις παρεμβάσεις που εντάσσονται στο πλαίσιο της συνολικής ανάπλασης της ανατολικής πλευράς της Ναυπάκτου και έχουν δρομολογηθεί από τη δημοτική αρχή με στόχο την ανάδειξη, αλλά και τη βελτίωση της λειτουργικότητας της περιοχής.

Η μελέτη του έργου βασίστηκε στην καταγραφή των ιστορικών, φυσικών, χωρικών, αρχιτεκτονικών και ανθρώπινων στοιχείων του τόπου, ενώ στόχος της είναι η αισθητική και λειτουργική βελτίωση των κοινόχρηστων χώρων, με έμφαση στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης περιοχής.

Το σύνολο του έργου προβλέπει:

  • Διαμορφώσεις και επιστρώσεις του κοινόχρηστου χώρου.
  • Συντήρηση και ανάδειξη της ιδιαίτερης φύτευσης.
  • Κατασκευή, προμήθεια και τοποθέτηση του απαραίτητου αστικού εξοπλισμού.

Σκοποί της παρέμβασης είναι:

  • Η αισθητική-λειτουργική αναβάθμιση και ανάδειξη του ανατολικού τμήματος της πόλης, με την κατασκευή κατάλληλων διαμορφώσεων που θα εντάσσονται αρμονικά στη συνολική αισθητική της πόλης.
  • Η πρόνοια για μελλοντική σύνδεση του κοινόχρηστου χώρου Κεφαλόβρυσου με τις πλατείες του ευρύτερου δικτύου δημοσίων χώρων (πλατεία Τζαβελαίων, πλατεία Οξύλου και πλατεία Ησιόδου).
  • Η απομάκρυνση, κατά το δυνατόν, του αυτοκινήτου από την περιοχή.
  • Η ανάπτυξη της εμπορικής κίνησης της πόλης με τη βελτίωση της λειτουργικότητας των οδών και της κινητικότητας μέσα αυτή.
  • Η εξασφάλιση της ασφαλούς κίνησης των πεζών με πρόβλεψη για αποκατάσταση της μορφής και της χρήσης των πεζοδρομίων ώστε να είναι λειτουργικά.
  • Η εξυπηρέτηση ειδικών χρήσεων και αναγκών, όπως η κίνηση ΑΜΕΑ κ.λπ.

«Η ανάγκη επίλυσης των λειτουργικών και αισθητικών προβλημάτων της περιοχής μάς οδήγησε στην πολιτική απόφαση να δρομολογήσουμε μία σειρά από παρεμβάσεις που θα αλλάξουν το χαρακτήρα της», δήλωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Ζαχαρίας Χοχτούλας, προσθέτοντας: «Το ανατολικό τμήμα της Ναυπάκτου, με την ολοκλήρωση των αναπλάσεων που έχουν προγραμματιστεί, θα είναι ένα σημείο της πόλης που θα συνεισφέρει στη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος, θα προσφέρει καλύτερες συνθήκες στην καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των κατοίκων, αλλά και ένα οργανωμένο σχέδιο για την κυκλοφορία οχημάτων και των  πεζών».