Ξεκινά η αποχέτευση του Αντιρρίου – Υπεγράφη η σύμβαση

Ξεκινά η αποχέτευση του Αντιρρίου – Υπεγράφη η σύμβαση

1.666.630,00 ευρώ από το ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι

Υπεγράφη από τον Δήμαρχο Ναυπακτίας κ.Βασίλη Γκίζα και τον ανάδοχο εργολάβο, παρουσία του αρμοδίου Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος κ.Θωμά Κοτρωνιά, η σύμβαση του έργου της αποχέτευσης  Αντιρρίου, συνολικού προϋπολογισμού 1.666.630,00 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ). Το έργο που φέρει τον τίτλο «Αποπεράτωση Αποχετευτικού Δικτύου Λυμάτων Αντιρρίου» χρηματοδοτείται από το «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» και έχει ενταχθεί στον Άξονα Προτεραιότητας «Βελτίωση των βασικών περιβαλλοντικών υποδομών και ιδίως αυτών της επεξεργασίας λυμάτων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το μεγαλύτερο τμήμα του συγκεκριμένου έργου είχε ήδη κατασκευαστεί από το Γ' ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδος, ωστόσο επί σειρά ετών παρέμενε ημιτελές, λόγω απουσίας των ενδιάμεσων τμημάτων, των παραλιακών αντλιοστασίων και των απαιτούμενων περιβαλλοντικών μελετών, με αποτέλεσμα σήμερα να υπογράφεται η συμβασιοποίησή του.

Ο Αντιδήμαρχος κ.Κοτρωνιάς, με αφορμή τη σημαντική αυτή εξέλιξη σημείωσε: “Η αποχέτευση του Αντιρρίου είναι ένα έργο με σημαντικότατες περιβαλλοντικές προεκτάσεις  και οφέλη για τους δημότες και τον τόπο μας.  Από το 2015 έως το 2019, ο Δήμος Ναυπακτίας είχε προσπαθήσει να λάβει τις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις, ωστόσο τότε αυτό δεν κατέστη εφικτό.  Σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος, η παρούσα δημοτική αρχή φρόντισε να ξεπεραστούν τα όποια ζητήματα υπήρχαν.  Τροποποιήσαμε τη μελέτη και με ουσιαστική και στοχευμένη δουλειά, λάβαμε τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις. Θα ήθελα επομένως, να ευχαριστήσω όσους εργάστηκαν και, ιδιαίτερα, τα στελέχη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος για το σημερινό αποτέλεσμα”.

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ.Βασίλης Γκίζας τόνισε: “Σήμερα υπογράψαμε τη σύμβαση ενός έργου που με την ολοκλήρωσή του θα εξυπηρετηθούν οι ανάγκες τόσο του Αντιρρίου όσο και της ευρύτερης περιοχής.  Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα σε έργα περιβαλλοντικού χαρακτήρα και το συγκεκριμένο έχει από την πρώτη στιγμή έχει τεθεί ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων μας. Ο βασικός σκοπός μας παραμένει η δημιουργία σύγχρονων περιβαλλοντικών υποδομών που προσφέρουν υπεύθυνη διαχείριση των λυμάτων διασφαλίζοντας την προστασία των θαλασσών μας και της δημόσιας υγείας.  Προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα”.