Ο Δήμος Ναυπακτίας τιμά την 192η Επέτειο της Απελευθέρωσης της Ναυπάκτου

Ο Δήμος Ναυπακτίας τιμά την 192η Επέτειο της Απελευθέρωσης της Ναυπάκτου

Αναλυτικά το Πρόγραμμα
 
 
«Κυματίζει τέλος πάντων
η ελληνική σημαία
εις την ακρόπολιν της Ναυπάκτου,
και το σεμνόν του σταυρού σημείον,
μετά παρέλευσιν ήδη 140 ετών,
ανυψώθη πάλιν
εις τα υψηλά ταύτα τείχη…»
 
Αυγουστίνος Καποδίστριας
 
 
Ο Δήμος Ναυπακτίας τιμά την Επέτειο και τους ήρωες της Απελευθέρωσης της Ναυπάκτου (18η Απριλίου 1829).  Σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος θα φωταγωγηθούν συμβολικά στα χρώματα της γαλανόλευκης σημαίας, για τρεις ημέρες και συγκεκριμένα την 16η, την 17η και την 18η Απριλίου, το Λιμάνι της Ναυπάκτου, η Οικία Τζαβέλλα, το Δημαρχείο Ναυπακτίας και το κτήριο Τσώνη. 
Παράλληλα, δημιουργείται αφιερωματικό video σε συμπαραγωγή Δήμου Ναυπακτίας και Εφορείας Αρχαιοτήτων με τη συμμετοχή του Ναυπακτιακού Χορευτικού Ομίλου Φίλων Ελληνικής Παράδοσης (ΝΑ.Χ.ΟΦΕΠ) «Ναυς» και του Συλλόγου Αναβίωσης Απογόνων Σουλιωτών Ναυπακτίας «ΕΠΑΧΤΟΣ». 
 
Ανήμερα της 18ης Απριλίου, θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των Ιερών Ναών της πόλης με φροντίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, ενώ θα τελεστεί Δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ.Ιεροθέου, παρουσία του Δημάρχου κ.Βασίλη Γκίζα, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Γιώργου Σιμάκη, των Αντιδημάρχων, των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και των εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας. 
 
Ακολουθεί αναλυτικά το Πρόγραμμα της Κυριακής, 18 Απριλίου 2021:
 
Ώρα 7:30’ | Χαρμόσυνη σήμανση από τις καμπάνες των Ιερών Ναών με φροντίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου.
Ώρα 9:35’
Άφιξη του Δημάρχου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, των Αντιδημάρχων, των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και των εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου.
Ώρα 10:00’
Τέλεση Δοξολογίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ.Ιεροθέου.
Ώρα 10:30’
Κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Ναυπακτίας στο Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη (Πλατεία Φαρμάκη)