Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

 

Β.Γκίζας: «Είμαστε όλοι ίσοι. Είμαστε όλοι μαζί»

 

Αφορμή για μια ξεχωριστή γιορτή στις εγκαταστάσεις του ΚΔΑΠμεΑ Δήμου Ναυπακτίας στάθηκε η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.  Εκεί βρέθηκαν ο Δήμαρχος κ.Βασίλης Γκίζας και ο Αντιδήμαρχος κ.Ντίνος Τσουκαλάς, τους οποίους υποδέχθηκε η νέα Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης (ΚΕΔΝ) κ.Άντα Καυκιά και το προσωπικό. Τη διοργάνωση της εκδήλωσης στήριξαν οι κυρίες Ιωάννα Αδάμη, Κωνσταντίνα Κατσιλιέρη, Βασιλική Κουτσογιάννη, Ειρήνη Χαλατζούκα, αλλά και η κ.Ειρήνη Κονδύλη.

Με δήλωσή του ο κ.Γκίζας σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Συμπορευόμαστε, συνεργαζόμαστε, κοινωνικοποιούμαστε, συμμετέχουμε. Δεν ξεχνούμε ότι είμαστε όλοι ίσοι και είμαστε όλοι μαζί. Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς στους εργαζόμενους και την Πρόεδρο της ΚΕΔΝ, Άντα Καυκιά, που είναι όλοι τους η ψυχή των ΚΔΑΠ μεΑ του Δήμου μας, αλλά και στους ανθρώπους που στήριξαν τη σημερινή εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης σε όλες τις δομές ΑμεΑ, την ΑΛΚΥΟΝΗ και το ΕΕΕΕΚ Ναυπάκτου, που έχουν καταφέρει να προσφέρουν στα παιδιά μας διέξοδο στη μάθηση, τη δημιουργικότητα, την ψυχαγωγία, την άσκηση και το παιχνίδι».

Νωρίτερα την ίδια μέρα, ο κ.Γκίζας υποδέχθηκε στο Δημαρχείο τους μικρούς μαθητές του 3ου Νηπιαγωγείου Ναυπάκτου με τους οποίους είχε την ευκαιρία να συζητήσει ζητήματα προσβασιμότητας που οι ίδιοι οι μαθητές εντόπισαν σε κεντρικά σημεία της πόλης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο Δήμος Ναυπακτίας, τα τελευταία χρόνια, λαμβάνει πρωτοβουλίες με σκοπό τη βελτίωση της καθημερινότητας των Ατόμων με Αναπηρία.  Μετά από αίτημα του Συλλόγου ΑμεΑ «Αλκυόνη», με τον οποίο ο Δήμος βρίσκεται σε στενή συνεργασία, έχει συσταθεί Επιτροπή Προσβασιμότητας.  Επίσης, δίνοντας προτεραιότητα στη βελτίωση της καθημερινότητας των Ατόμων με Αναπηρία και ιδιαίτερα των μαθητών ΑμεΑ, έχει προγραμματιστεί και υλοποιείται σειρά έργων όπως η «Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑμεΑ σε σχολικές μονάδες», προϋπολογισμού 117.180,00 ευρώ μέσω του Προγράμματος Φιλόδημος ΙΙ, αλλά και η συστηματική επισκευή και αναβάθμιση των πεζοδρομίων με ράμπες ΑμεΑ και οδηγών όδευσης τυφλών.  Παράλληλα, ο Δήμος Ναυπακτίας αξιοποιεί τα διαθέσιμα προγράμματα για μακροχρόνια άνεργους ΑμεΑ.