Προτάσεις Βελτίωσης Προσβασιμότητας Δήμου Ναυπακτίας στο πλαίσιο του Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας (ΣΑΠ)

Προτάσεις Βελτίωσης Προσβασιμότητας Δήμου Ναυπακτίας στο πλαίσιο του Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας (ΣΑΠ)

Ο Δήμος Ναυπακτίας έχει ενταχθεί προς χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο για την εκπόνηση Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.), προκειμένου να προσδιορίσει τα σημεία των απαιτούμενων  διαμορφώσεων,  επεμβάσεων  και  κατασκευών και τις προσβάσιμες γραμμικές διαδρομές μεταξύ αυτών ώστε να δημιουργείται σε επίπεδο δήμου ένα δίκτυο προσβάσιμων μετακινήσεων στην αρχή της «προσβάσιμης αλυσίδας» προς βασικές κοινόχρηστες και κοινωφελείς χρήσεις.

Ως «Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας» ορίζεται το στρατηγικό σχέδιο των απαιτούμενων διαμορφώσεων, επεμβάσεων και κατασκευών για την εξασφάλιση της προσβασιμότητας που εκπονείται από τους δήμους για την περιοχή εντός των διοικητικών τους ορίων, κατά τα οριζόμενα στην παρ. 10 του άρθρου 121 του ν. 4819/2021. Ωφελούνται άτομα με μειωμένη κινητικότητα, τυφλοί, γενικότερα όλα τα άτομα ΑμεΑ, αλλά και όλοι οι ευάλωτοι χρήστες της οδού (κυρίως πεζοί) που πλέον με το ΣΑΠ εξασφαλίζεται η ανεμπόδιστη, ασφαλής και βιώσιμη κινητικότητά τους εντός της πόλης.

Στο πλαίσιο της κατάρτισης του Σχεδίου, ο Δήμος Ναυπακτίας παρουσιάζει στους πολίτες της περιοχής τις προτεινόμενες παρεμβάσεις, όπως παρουσιάζονται στον σχετικό Online χάρτη.

Βελτιωτικές προτάσεις για τη βελτίωση προσβασιμότητας στο Δήμο Ναυπακτίας