Σε κατάσταση αυξημένου κινδύνου και ο Δήμος Ναυπακτίας

Σε κατάσταση αυξημένου κινδύνου και ο Δήμος Ναυπακτίας

Τί ισχύει από τα ξημερώματα της Πέμπτης, 4 Μαρτίου 2021

 

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, μετά και τις επίσημες ανακοινώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, κ.Νίκου Χαρδαλιά, η Αιτωλοακαρνανία κατατάσσεται πλέον στις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο).

Ως εκ τούτου, και στον Δήμο μας από τις 6:00 πμ της Πέμπτης 4.3.2021 έως και την Τρίτη, 16.3.2021, θα ισχύουν τα ακόλουθα:

 

  • Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά στις 19:00 μμ και θα ισχύει έως τις 5:00 πμ.
  • Κλειστά θα παραμείνουν τα καταστήματα λιανικής, τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής.
  • Ο κωδικός μετακίνησης (SMS) 2 για τη μετακίνηση σε σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα ειδών πρώτης ανάγκης αλλά και ο κωδικός μετακίνησης (SMS) 3 ως προς το σκέλος της μετάβασης σε τραπεζικό κατάστημα, θα ισχύει εντός των ορίων του Δήμου ή σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας.
  • Ο κωδικός μετακίνησης (SMS) 6 για σωματική άσκηση θα αφορά μόνο πεζούς ή ποδηλάτες και κανείς δε θα μπορεί να τον χρησιμοποιεί για να μεταβεί σε άλλες περιοχές με αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα.
  • Σχετικά με τον κωδικό μετακίνησης (SMS) 4 πλέον τα ελεγκτικά όργανα θα ζητούν από τους πολίτες διευκρινήσεις σε περίπτωση ελέγχου.

 

Τί ισχύει για τα σχολεία

Αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία όλων των σχολικών βαθμίδων εξαιρουμένης της ειδικής αγωγής και τίθεται σε εφαρμογή η διδασκαλία μέσω τηλεκπαίδευσης.

 

Αυξάνονται οι έλεγχοι στους εξωτερικούς χώρους

Οι έλεγχοι θα είναι αυξημένοι ενώ, δεν επιτρέπεται η παραμονή πολιτών σε χώρους εξωτερικής άθλησης, οργανωμένες μαρίνες, πάρκα και άλση. 

 

Τέλεση θρησκευτικών λειτουργιών

Επιτρέπεται η τέλεση θρησκευτικών λειτουργιών αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικούς λειτουργούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων.  Από το συγκεκριμένο μέτρο εξαιρούνται οι κηδείες, στις οποίες μπορούν να παρευρίσκονται έως και εννέα άτομα.  Παράλληλα, αναστέλλεται η τέλεση γάμων, βαπτίσεων, αλλά και μνημοσύνων.

 

Δείτε το Δελτίο Τύπου εδώ.