Στην Ναύπακτο το Συνέδριο "Καρδιολογία του Μέλλοντος" στις 5-6 Απριλίου

Στην Ναύπακτο το Συνέδριο "Καρδιολογία του Μέλλοντος" στις 5-6 Απριλίου

Η γραφική πόλη της Ναυπάκτου πρόκειται να φιλοξενήσει μια συγκέντρωση κορυφαίων ειδικών, ιατρών και επαγγελματιών υγείας. Το Συνέδριο με τίτλο "Καρδιά, Παχυσαρκία και Μεταβολισμός ­ Καρδιολογία του Μέλλοντος" θα πραγματοποιηθεί στις 5-6 Απριλίου 2024, στην Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα της Ναυπάκτου.

Το συνέδριο αυτό διοργανώνεται από το Ελληνικό Κολλέγιο Καρδιολογίας και έχει στόχο, μεταξύ άλλων, να εμβαθύνει στην περίπλοκη σύνδεση μεταξύ της υγείας της καρδιάς, της παχυσαρκίας και του μεταβολισμού. Με τα ποσοστά παχυσαρκίας να εκτινάσσονται στα ύψη παγκοσμίως και τα καρδιαγγειακά νοσήματα να παραμένουν η κύρια αιτία θνησιμότητας, αυτό το συνέδριο δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί σε μια πιο κρίσιμη στιγμή.

Την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου απαρτίζουν οι κ.κ. Βάια Λαμπαδιάρη, Καθηγήτρια Παθολογίας &¬ Ενδοκρινολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, o Ιγνάτιος Οικονομίδης, Καθηγητής Καρδιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Υπεύθυνος Εργαστηρίου Υπερηχοκαρδιογραφίας & Προληπτικής Καρδιολογίας στη Β’ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική του Π.Γ.Ν. «Αττικόν» και Πρόεδρος του Ελληνικού Κολλεγίου Καρδιολογίας και ο Ιωάννης Παρίσης, που κατάγεται από τη Ναύπακτο, είναι Καθηγητής Καρδιολογίας ­ Επείγουσας Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντής της Πανεπιστημιακής Κλινικής Επειγόντων Περιστατικών στο Π.Γ.Ν. «Αττικόν». Το συνέδριο θα περιλαμβάνει βασικές παρουσιάσεις και συζητήσεις σε πάνελ που προσεγγίζουν από μία άλλη οπτική γωνία το τρίγωνο: «Στεφανιαία Νόσος – Καρδιακή Ανεπάρκεια – Σακχαρώδης Διαβήτης».

Θα παρουσιαστούν εκτενώς:

• οι τρόποι διαχείρισης κλινικών περιπτώσεων ασθενών με Καρδιομεταβολικό Σύνδρομο και Στεφανιαία Νόσο,

• το παρόν και οι προοπτικές για τη θεραπεία της Καρδιακής Ανεπάρκειας, • οι νεότερες θεραπείες στο Σακχαρώδη Διαβήτη. Παράλληλα, θα αναδειχθούν:

• τα νεότερα δεδομένα για τους Διαβητικούς ασθενείς υψηλού κινδύνου,

• οι πλέον σύγχρονες θεραπείες των καρδιαγγειακών παθήσεων.

Καρδιά, παχυσαρκία & μεταβολισμός 05-06 AΠΡΙΛΙΟΥ 2024 ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΕΙΟΣ ΑΙΘΟΥΣΑ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ PALACE Πρακτική εξάσκηση σε περιστατικά Ειδικοί στην καρδιολογία, την ενδοκρινολογία, τη διατροφή και συναφείς τομείς θα μοιραστούν τη γνώση τους, ενισχύοντας τη συνεργασία και πυροδοτώντας νέες ιδέες που υπόσχονται να διαμορφώσουν το μέλλον της θεραπευτικής προσέγγισης των ασθενών.

Οι θεματικές ενότητες του Συνεδρίου επιγραμματικά είναι οι εξής:

• Απεικόνιση στο Καρδιομεταβολικό Σύνδρομο

• Καρδιακή Ανεπάρκεια

• Στεφανιαία Νόσος

• Παχυσαρκία και Συννοσηρότητες

• Σακχαρώδης Διαβήτης

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που συγκεντρώνουμε κορυφαίους επιστήμονες στον τομέα της καρδιολογίας και των μεταβολικών νοσημάτων για να διερευνήσουμε μερικά από τα πιο πιεστικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η υγεία σήμερα», δήλωσε ο Καθηγητής κ. Ιωάννης Παρίσης.

«Μέσω της συνεργασίας και της ανταλλαγής γνώσεων, στοχεύουμε να συνεισφέρουμε στην καταπολέμηση των καρδιαγγειακών παθήσεων και την προώθηση της υγείας της καρδιάς», πρόσθεσε ο Καθηγητής κ. Ιγνάτιος Οικονομίδης, πρόεδρος του Ελληνικού Κολλεγίου Καρδιολογίας.

«Η συνεργασία των καρδιολόγων, των ενδοκρινολόγων και των παθολόγων στοχεύουν στην αντιμετώπιση του Καρδιομεταβολικού συνδρόμου και στη βελτίωση της πρόγνωσης των ασθενών αυτών», δήλωσε η Καθηγήτρια κ. Βάια Λαμπαδιάρη.

Το συνέδριο θα παρέχει επίσης ευκαιρίες δικτύωσης σε επαγγελματίες υγείας, υπεύθυνους χάραξης πολιτικής Υγείας και ενδιαφερόμενους φορείς του κλάδου ώστε να συνεργαστούν και να οδηγήσουν σε ουσιαστικές αλλαγές. Η Ναύπακτος, γνωστή για την πλούσια ιστορία και την εκπληκτική φυσική ομορφιά της, προσφέρει ένα εμπνευσμένο σκηνικό για αυτό το σημαντικό γεγονός.

Οι επαγγελματίες υγείας, οι ερευνητές, οι φοιτητές και οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται για το μέλλον της καρδιολογίας και των μεταβολικών νοσημάτων ενθαρρύνεται να παρακολουθήσει αυτό το πρωτοποριακό συνέδριο.