Στις 31 Αυγούστου λήγει η προθεσμία δήλωσης τετραγωνικών ακινήτων

Στις 31 Αυγούστου λήγει η προθεσμία δήλωσης τετραγωνικών ακινήτων

Ειδικά διαμορφωμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα για την ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, μετά και τη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών, στις 31 Αυγούστου 2020 λήγει η προθεσμία δήλωσης των τετραγωνικών ακινήτων στους δήμους και δεν πρόκειται να δοθεί νέα παράταση.

Όπως έχει ήδη διευκρινιστεί, η ρύθμιση για τα αδήλωτα τετραγωνικά αφορά στα τετραγωνικά ακινήτων που είναι ήδη δηλωμένα στο Ε9, αλλά υπάρχει διαφορά από εκείνα που είναι καταγεγραμμένα στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Η ρύθμιση μπορεί να γίνει ταχύτατα, από κάθε ενδιαφερόμενο, μέσα από την ειδικά διαμορφωμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα https://tetragonika.govapp.gr/ που αναπτύχθηκε από τα Υπουργεία Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, καθώς και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).  Για την υποβολή της διορθωτικής δήλωσης απαιτείται μόνο η ταυτοποίηση με κωδικούς που χρησιμοποιούνται για την είσοδο στο TAXIS.

Τονίζεται επίσης ότι, η ρύθμιση προβλέπει την απαλλαγή τελών και προστίμων της προηγούμενης πενταετίας ενώ, όσοι κάνουν δήλωση νομιμοποίησης αυθαιρέτου εντός του μηνός Σεπτεμβρίου και τα επιπλέον τετραγωνικά του ακινήτου τους δηλωθούν έως τότε, έχουν τη δυνατότητα να κάνουν χρήση της ρύθμισης έως το τέλος Σεπτεμβρίου, χωρίς επιβολή προστίμων και επιπλέον τελών.