Στο Σοβεράτο της Ιταλίας 5 εκπαιδευτικοί του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπάκτου

Στο Σοβεράτο της Ιταλίας 5 εκπαιδευτικοί του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπάκτου

Στο πλαίσιο του εγκεκριμένου Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS + - ΚΑ122-SCH με κωδικό αριθμό 2022-1-EL01-KA122-SCH--000073008 και τίτλο «Σχολική διδακτική αποτελεσματικότητα μέσα στο Ευρωπαϊκό πλαίσιο» ομάδα πέντε εκπαιδευτικών του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπάκτου, αποτελούμενη από τις κ.κ. Μαρία Μαραγκού (ΠE70), Αθηνά Αγγελοπούλου (ΠΕ70), Μαρία Ασπρούλια (ΠΕ70), Μαρία Ελένη Μπόκαρη (ΠΕ79.01), Βικτώρια Τσιάρα (ΠΕ06) συμμετείχαν από τις 27 Μαρτίου έως τις 1 Απριλίου 2023 σε εκπαιδευτικό σεμινάριο στο Σοβεράτο της Ιταλίας με τίτλο «Let’s make INCLUSION at school Non formal education is the answer».

Οι πέντε εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν πάνω σε θέματα διαμόρφωσης συμπεριληπτικού μαθησιακού περιβάλλοντος, το οποίο δίνει ισότιμη συμμετοχή σε όλους τους μαθητές μέσα από τη δημιουργία και υπαίθριων δραστηριοτήτων. Επιπλέον, στα πλαίσια της επίσκεψης οι εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν σε αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής της Καλαβρίας, όπως το Soverato Superiore, το Badolato και το Catanzaro.

Τέλος, η δημιουργία προσωπικών σχέσεων ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες θα αποτελέσει βασικό άξονα για τη συνέχιση της συνεργασίας σε μελλοντικές δράσεις στο πλαίσιο ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+ και eTwinning.